ekonomibloggar.nu

fredag, april 01, 2011

Bloggbyte.se - Gör Ett Länkbyte Med Andra Bloggar Och Få Mer Trafik


Du har säkert redan hört talas om att för att få mer trafik till sin blogg så kan ett länkbyte mellan dig och någon annan som bloggar om samma ämna vara guld värt. Problemet med detta är tyvärr att dom som bloggar om ett speciellt ämne är ju även konkurrenter på samma gång...
Alla vill synas för ungefär samma sökord på google.

Detta medför att de flesta bloggare inte går med på att göra ett länkbyte. Jag har säkert skickat runt mail till 30-40 andra bloggare och kanske 3-4 stycken har svarat. Resten bryr sig inte eller så har dom inte checkat sin inkorg på länge. Tror nog det förstnämda stämmer bättre.

Det konstiga är att de flesta som jag har frågat har haft bloggar som har en pagerank mellan 0-2 och det är precis vad jag har. Ändå är ingen intresserad. Jag lovar en sak iallafall, frågar någon efter ett länkbyte ifrån denna bloggen eller från mina andra bloggar ska jag svara inom 24 timmar. Jag vill inte bli en av dessa som inte "orkar" svara. Jag tar emot alla sorters webbplatser, stora som små :)

Tro det eller ej, men jag hade faktiskt en poäng med den inledande texten. Jag skrev att jag hade kontaktat 30-40 olika bloggare inom mitt bloggområde och frågar efter ett länkbyte. Detta tar givetvis en oerhörd tid. Här är de 3 sakerna som tar mest tid:

1. HITTA bloggare som skriver om samma ämne som jag.

2. HITTA deras kontaktsida.

3. Skriva ett mail och skicka iväg.

Punkt 1 är den mest tidskrävande. Det är ett väldigt tråkigt "jobb" att lokalisera webbplatser som jag ska skicka ett mail till. Punkt 2 kan ta lite tid ibland då ibland webmasters lägger sina kontaktformulär på väldigt udda platser...
Punkt 3 tar också tid men här kan man ju har ett färdigskrivit mail som man alltid använder sig av. Jag har det iallafall.

Vad Är Bloggbyte.se För Något?

Men... Nu finns där faktiskt en tjänst där man inte behöver bry sig om punkt 1 och 2 längre ! Tjänsten jag talar om är Bloggbyte.

Bloggbyte samlar alla bloggar som vill vara med i sitt register. På så sätt kan andra bloggare hitta din blogg snabbt och enkelt utan att söka igenom hela google. Så nu behöver du inte längre fokusera på att skicka till andra om länkbyte, lägger du in din blogg på bloggbyte.se så kan alla kontakta dig istället. Du kan istället fokusera på det du är bäst på, att blogga ! Du behöver helt enkelt inte längre slösa värdefull tid på att hitta bloggar som är intresserade av ett länkbyte.

Alla som har anmält sitt intresse till bloggbyte vill ju göra länkbyte med andra precis som du och på så sätt få fler besökare till sin blogg. Så det vore skumt om någon nekade...

Där finns tyvärr en stor nackdel med denna tjänst... Går du in och scannar igenom hur många bloggar som är tillagda hos bloggbyte.se så är det inte så jättemånga. Jag tycker att det är konstigt att denna tjänst inte är mer populär. Så för tillfället finns där inte så många att göra länkbyte med. Äger du själv en blogg så är mitt förslag att skriva ett inlägg om denna tjänst precis som jag har gjort och på så sätt få den mer attraktiv i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar