ekonomibloggar.nu

Fondportföljen

För tillfället så äger jag 6 olika fonder och på den här sidan hade jag tänkt att berätta lite mer om dessa. Min portfölj har jag hos fondföretaget Savr då avgifterna är lägre än om man jämför med t.ex Avanza så har du inte redan flyttat över dina fondinnehav till Savr så är min rekommendation att göra just detta.

Varför skulle man liksom vilja betala en högre avgift än vad som är nödvändigt ??

Nedanför hittar du samtliga av mina innehav och tanken är att uppdatera den här sidan 1 gång i månaden och göra en utvärdering. Givetvis är jag långsiktig i mitt sparande men börjar en fond prestera allt för dåligt så måste man alltid överväga om det är bättre att sälja av den och placera sina pengar på annat håll.

Det sägs ju att man aldrig ska gifta sig med sina aktier och detsamma gäller för fonder. Målet ska alltid vara att uppnå bästa möjliga avkastning på investerat kapital.

(Start: 30:e oktober år 2020)

(Uppdaterat 3:e november år 2021)

Utveckling i fondportföljen sedan start: +27,83%


Mina fondinnehav


Swedbank Robur Technology A

Avkastning: +19,27%

Avgift: 1,13%

Som namnet antyder så investerar fonden i mestadels teknikföretag och de 10 största innehaven är Paypal, NVIDIA, Adobe, ServiceNow, Microsoft, VMware, Global Payments, CON Microsoft PFS EQ, Taiwan Semiconductor Manufacturing och Apple.


Spiltan Aktiefond Investmentbolag

Avkastning: +4,40%

Avgift: 0,25%

En av de mest köpta fonderna i Sverige och det är lätt att förstå varför när man tittar på historiken. Att köpa investmentbolag separat kan bli ganska dyrt och då är Spiltan Aktiefond ett oerhört bra alternativ då man blir indirekt ägare till några av de populäraste svenska investmentbolagen på marknaden. Med en låg avgift så är det en perfekt fond att ha som ett av sina långsiktiga innehav tycker jag.


Enter Småbolagsfond A

Avkastning: +5,62%

Avgift: 1,22%


Den här fonden har snabbt blivit en favorit hos såväl småsparare som lite större aktörer. Är själv väldigt förtjust i den och dess innehav där de 10 största för tillfället är Embracer Group, BHG Group, Musti Group PLC Ordinary Share, Sdiptech, Swedencare, Lifco, Dometic Group. Sagax, Instalco och Nordnet Ordinary Shares.AMF Aktiefond Småbolag

Avkastning: +10,97%

Avgift: 0,38%


En fond som inriktar sig mestadels på branscherna industri och sjukvård så känns fin att ha med i en diversifierad portfölj. Trots att det är en aktivt förvaltad fond så är avgiften endast 0,38% och detta är såklart en oerhört stor fördel för oss småsparare. Historiskt sett så har dessutom småbolag gått bättre än större bolag på marknaden så på lång sikt är detta ett fantastiskt fint innehav.MS INVF US Growth A

Avkastning: +5,94%

Avgift: 1,12%


Då jag fullkomligt älskar teknikaktier och framförallt då bolag som kommer ifrån USA så är detta min absoluta favoritfond! Det är därför ganska surt att just den här fonden har presterat sämst hittills... Men det är bara till att titta på de 10 största innehaven så förstår man att potentialen är enorm på en 5-10 års sikt. Vi hittar bolag som Amazon, Square, Uber Technologies, Twitter, Shopify, Zoom Video, Snap, Spotify, Intuitive Surgical och Twilio. Detta är en fond som jag kommer att äga i många år till och jag är säker på att avkastningen kommer att förbättras avsevärt de kommande åren.


Är du intresserad av att starta upp ett eget fondsparande ? Då rekommenderar jag att skapa ett konto hos Savr då du får lägre avgifter på samtliga fonder som erbjuds än om man t.ex jämför med Avanza och Nordnet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar