ekonomibloggar.nu

lördag, juni 29, 2013

Mitt första uttag från Neobux till mitt PayPal konto

Då har jag äntligen gjort mitt första uttag ifrån PTC sajten Neobux! Det gick hur bra som helst och efter 30 sekunder fick jag ett mail från PayPal som informerade mig att jag hade mottagit pengar.


Tanken var ju att investera i ett guld medlemskap när mitt saldo hade nått upp till $90 så många undrar säkert varför jag då tar ut pengar ? Verkar ju inte särskilt logiskt. Sant, men för någon vecka sedan hände där något med mitt konto. Jag hade 300 reffs och de flesta var faktiskt aktiva. Men plötsligt så slutade över 100 stycken att klicka! Det var personer som hade varit aktiva nästan varje dag. Det var extremt underligt... Hur kan över 100 stycken sluta att klicka på annonser samtidigt ?

Men det var kanske bara en tillfällighet och de skulle antagligen komma tillbaka och klicka tänkte jag. Men så blev inte fallet. Det gick flera dagar och nästan ingen klickade på sina annonser längre. Istället så anslöt sig fler och fler aktiva reffs och blev inaktiva.

Jag testade att byta ut 30 stycken men samma sak. Kanske 5 stycken var hyfsat aktiva och 25 klickade inte alls och om dem klickade så valde dem att klicka på 2 annonser ! Det är ett rätt så underligt beteende. Varför klicka på 2 annonser när det finns sammanlagt 4 tillgängliga ? Då får dem ju inte betalt för sina hyrda reffs dagen efter...

Efter det investerade jag pengar åt att byta ut och förlänga hyrestider så nu har jag gjort av med en del cash på helt onödiga grejer. Det gick oerhört bra hela tiden och tanken var att arbeta mig uppåt till $90 men plötsligt när jag var ett par dollar ifrån så händer detta... En slump ? Knappast.

Neobux känns väldigt skumt och många har sagt det tidigare, men nu är det min tur. Det är antagligen inte riktiga reffs man hyr utan det är förmodligen förprogrammerade botar. Nu har jag sett det med egna ögon.

Som man kan se så har mina hyrda reffs gått från 300 ner till 185. Detta är min mening då alla inaktiva reffs får förfalla och sen behåller jag de som är aktiva. Jag ska undersöka om samtliga reffs kan vara aktiva samtidigt. Efter det kommer jag nog att lägga ner min "Neobux karriär" för gott. Det finns roligare saker att satsa på och som även ger något tillbaka. För tillfället syftar jag då på Ad Hit Profits och Adzibiz.

Min totala investering är $65 och hittills har jag plockat ut runt $60. Men tanken är att försöka ta ut så jag går med vinst. Med tanke på tiden man har lagt ner så blir timlönen löjligt låg.....

19 kommentarer:

 1. Jag kan bara intyga om att det är något väldigt fel med neobux. Jag skaffade guld medlemskap när jag hade nått till 300 hyrda refs men innan jag uppgraderade försäkrade jag mig om att mina refs var aktiva. Innan jag köpte guld låg medelvärdet för antal klick på 1.6 någonting. Stabilt i princip varje dag. Någon dag efter uppgraderingen sjönk det till runt 0.7-0.8, ibland är det på 0.6! Det är en enorm skillnad mot tidigare. Nu får jag ungefär 400 klick om dagen, innan fick jag runt 500 men då hade jag även 250 referaler mindre! Jag har även märkt att en del klickar 3 gånger om dagen, innan hände det aldrig. De har definitivt inte rent mjöl i påsen. Riktigt pissigt av dem att göra så. De justerar antal klick så att man precis ska gå ungefär +-0. Det är enkel matematik. Är man standard medlem måste man ha ett medelvärde på ungefär 1.6 tror jag, och ungefär där låg jag. Sen när jag uppgraderade ligger jag på 0.6-0.8, vilket är precis det medelvärde man måste ha för att inte gå med förlust som guldmedlem. Man får inte påpeka det här i deras forum heller, då blir man bannad. Vilket skämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit i kontakt med väldigt många som påstår exakt samma sak som du så det är bara att inse, Neobux lurar sina medlemmar.

   De går ut med att man kan tjäna massor med pengar med hyrda referaler men det enda sättet att tjäna bra med pengar är att få direkta reffs. Många påstår sig tjäna $500-1000 i månaden och det är säkert sant. Men de döljer alltid hur många DR de har... Dessa personer har säkert hundratals skulle jag tro.

   Jag testade för att jag skulle se om det gick att tjäna pengar och det går, bara man har möjligheten att skaffa sig direkta refs. Att tro att man ska tjäna tusentals dollar med hyrda kan man tyvärr glömma...

   Radera
  2. hm - vell for å tjene penher med neobucks er man nødtil å jobbe med rented refs - det vil si ha en active recycle strategi som man følger hver dag.

   for mitt vedkomende er jeg guld med 1503 rented refs of henter inn 11.5-12.5 dollar om dagen - ca 6 dollar går med på forlenge refs tid og recycling (siden jeg fortsatt bygger opp antal rented refs) så 6 dollar om dagen ikke dårlig for 30min med arbeid. :P


   men ellers synd du gå opp - igjen det er derfor 95% ikke tjener penger , igen strategi eller tålmodighet til å fullføre. som de fleste bux programmer vil du tjene mere ne 2 dollar dagen må man regne med å vente min.6mnd. før man ser noen penger :)

   Radera
  3. 6 dollar om dagen är inte alls dåligt :)

   Får man då fråga hur din strategi ser ut när du förlänger och recyclar hyrda refs ? Tror nog att många vill veta din "hemlighet".

   Jag har inte gett upp helt inu, men det känns inte som jag vill involvera mig i ett företag som lurar sina medlemmar. Jag menar, vem ska egentligen tro på att att vissa av de hyrda refsen loggar in och klickar på 2 annonser när 4 stycken är tillgängliga ?

   Det finns ingen logisk förklaring till ett sådant beteende. Då får ju de inte betalt för alla sina hyrda refs dagen efter!

   Radera
  4. Hey Rasmus.

   selvfølgelig kan du få vite min " hemmelige oppskrift" :)

   men før jeg beskriver den så vil jeg bare si at din logik er riktig, for øyeblikket driver jeg å jobber med 4 bux sites - og alle har en ting felles, ingen av dine "hyrda refs" har 100% klik rate, noe som forteller meg at de er scripted robot's, spørsmålet er heller hvordan jobbe med dem(scripted) for å tjene penger.

   oki, her er min hemelige formel - hvis man kan si at det er det :) - for hverdag alltid sett av 50% av dagens fortjeneste for hyrda refs.

   for mitt vedkommende er det fordelt slik :
   autopay på - dette for nylige hyrda refs (git en mer puste rom og en jevnere fordeling av recycle refs)

   10 refs for "extended rental" til 60 dager for øueblikket - senere når jeg har max antall hyrda refs til 240 dager.

   10 refs for recycling - focus på 10 refs som ligger under bnp (0.80) og som ikke har clicket på 5 dager.

   10 refs for recycling - som ikke har kliket i det hele tatt på 4 dager.


   i sum blir dette - 4.10$ + 0.80 + 0.80 + autopay
   daglig fortjeneste putter jeg inn i rental balanse - for å bygge opp rented refs til max. når dette er oppnådd henter vi penger :)

   og aldri hent flere rented refs uten at det er 2 dager med autopay på konto. Alt dette gjør at du altid har penger og ikke trenger å invistere noe som helst. Så langt ser det ut som strategien fungerer - ingen refs på 11dager merket(da autopay ikke virker mer) 4 dager tile neste refs treffer merket - og 48$ på rental konto - 2 dager til neste refs :P


   for mer infomasjon om hyrda refs kan jeg anbefalle
   - nebuxs ultimate strategy (nus), eneste guide jeg har funnet som nevner hyrda refs og hvordan disse kan arbeides med. hvis du ikke finner guiden si i fra så kan jeg altids laste den opp på dropbox


   for å få en lettere oversikt over alle hyrda refs
   så investerte jeg 5dollar i et program some heter neobux handy refferal manager - som enkelt gir en oversikt over dine hyrda refs. (ser ut til å være en gull gruve når en kommer opp til max antall av hyrda refs.) kan forøverig finnes her - www.neobuxreferralshandymanager.com   Ps! ingen av linkene er affilite - guiden kan gis bort, brogrammet kreve registrering 5-9 dollar er ikke mye, nyttig investering ( tips check web side for investering :P)   cheers
   HeikoB

   Radera
  5. Tack så jättemycket för att du ville skriva en sån utförlig guide :) Ska testa några av dina tips.

   Radera
 2. men.. nu blev jag ledsen :(
  Tråkig historia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att göra dig besviken Richard, men sanningen är nog så om Neobux tyvärr :(

   Men man vill ju tro att det ska gå att tjäna lite kosing... Jag är inte beredd att ge mig i första taget!

   Radera
 3. Hej Rasmus, tråkigt att höra det gick illa med Neobux. Men jag är inte förvånad. Vi hade kontakt för någon månad sen då du var ny på neobux. Jag förvarnade dig om hur extremt svårt det är att tjäna pengar där. Tyvärr hade jag rätt, neobux använder sig av botar.
  Kanske inte alla hyrda refs är botar, men de flesta är nog tyvärr det. Det märkliga är att de på ett osjysst sätt fortfarande finns kvar efter flera år, och har lurat miljontals människor.
  Alla jag varit i kontakt med genom åren säger samma sak, när du passerat 300 hyrda refs och skaffar Guld medlemskap sjunker klickfrekvensen, dessutom börjar de klicka typ 1 eller 2 ads varje dag - inte 4.
  Vore det riktiga människor skulle man knappast göra sig besväret att logga in och sen bara klicka 1 eller 2 ads.

  Jag har guld medlemskap på neobux, och strax under 2000 hyrda refs och kommer nog aldrig att uppgradera till ultimate. Varje dag tjänar jag ca 18 dollar, på mina hyrda refs, men varje dag går det 15-16 dollar att recycla och förlänga mm så vinsten blir i slutändan som även du sagt, ganska + - noll.
  Med minijob och direkta referaler kan man tjäna lite pengar, men det är väldigt svårt att skaffa många referaler med neobux.

  Själva tanken med en PTC som neobux är väldigt god, för tänk om du hade hyrda refs, som faktiskt var riktiga människor som loggade in och klickade sina 4 ads i stort sett varje dag, vilken förtjänst man skulle kunna göra om man hade ca 2000 refs, och 3/4 klickade varje dag!! Då hade det varit någon mening att satsa stenhårt, inte som nu när man vet att det är en admin och hans underhuggare som styr med en programvara hur mycket man ska få tjäna.

  Ha de bäst.
  /Roger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja Roger,

   Jag kommer ihåg att du varnade mig men ville helst inte tro att det va sant ;) Men nu har jag själv insett och sett det med egna ögon.

   Precis, varför logga in och klicka på 2 annonser ? Det finns absolut ingen logik i ett sånt beteende. Så det finns ingen tvekan att botar används.

   Oj, jag som trodde att jag skulle tjäna $20-30 om dagen med 2000 reffs efter alla kostnader... Så fel man kan ha.

   Man ser även att många tröttnar ganska snabbt. Har runt 40 direkta reffs men så småningom så inser många att det inte är lönt. Typ 10-13 stycken är aktiva för tillfället...

   Man kommer inte att kunna dra in några större pengar med Neobux. Det är bara att inse. Men ska bli spännande att se hur min undersökning utvecklar sig. Förlänger bara de reffs som har klickat idag eller igår. Resten låter jag förfalla.

   Ska bli kul att se hur många som blir kvar :)

   Radera
  2. Du kan tjäna pengar! MEN jag tror det är bättre att placera i ränta på banken! Jag gjorde slag i saken ikväll, å då har jag ändå inv 300 $. Skrev sakligt på forumet, utan att stöta mig med NEO. Vad hände, min post kom aldrig ut. Sen kunde jag inte ladda ner excelbladet för föregående dag. Hel sjukt, skickade en ticket om det. Sen gick det två timmar, sen kunde jag spara ner. Dom har koll på mig nu! Får se nästa cashout, som jag tror inte kommer att lyckas.
   Jag har inte gjort nåt fel iaf. Blir till att trada tennis istället som är min huvudsyssla förutom jobbet. Där finns pengar att göra! :)

   Radera
  3. Har hört liknande påståenden när det gäller forumet. Där gäller nästintill diktatur och alla som har negativa åsikter om Neobux slängs ut med huvudet förre...

   Håller med dig, tennistrading kan vara en grymt bra inkomstkälla! Har själv testat en del :)

   Radera
 4. hm, vore man FBi snubbe eller nåt skulle man ju sätta dit dom. Det där måtse ju vara svindleri på högsta nivå när dom utlovar att man ska tjäna pengar och så är det dom självasom avgör om man tjänar eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. De går ju ut med att det INTE är några botar som klickar utan ENDAST riktiga personer.

   Radera
 5. Min strategi har varit väldigt lyckosam, kör med autopay ON och recyclar endast de reffs som inte har klickat på 4 dagar. Går plus varje dag. När reffsen hamnar under 20 dagar så förlänger jag med 240 dagar för att utnyttja bonusen man tjänar. Just nu har jag 73 reffs och ska samla till 300 sedan underhålla alla tills jag kommer upp i 100 dollar. Om allt går sin väg så kommer jag att köpa guld paketet och jag tror min strategi kommer att fungera hela tiden om inte något märkligt händer på vägen. Det som hände för dig har även hänt för mig, 20 st reffs slutade klicka under en dag men jag bestämde mig för att vänta 4 dagar och då behövde jag endast recycla 5 st.
  Med vänlig hälsning, William

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar med dig av din strategi :)

   Verkar ju fungera riktigt bra för dig och att du väljer att förlänga med 240 dagar än nog riktigt smart. Funderar också på att börja med detta. Man tjänar in en hel del pengar i längden.

   Radera
  2. Hej William (och Rasmus) du har bara 73 reffs och då brukar det vara lugnt, det kan gå lite dåligt några dagar men det brukar inte påverka avg särskillt mycket. Det är sedan när du har ca 300 refs och investerar i Guld medlemskap som det börjar hända tråkiga saker.

   Det mest vanliga som sker är att 1/3 eller t.o.m ännu mer av reffsarna slutar klicka överhuvudtaget.
   Eller så fortsätter de att klicka, men bara 1 eller 2 ads varje dag istället för 4, vilket gör att avg sakta börjar dala.
   Det vanligaste misstaget folk gör då är att börja recycla i panik, och försöker byta ut sina refs som helt plötsligt börjat klicka väldigt oregelbundet.
   Då är man inne i den där karusellen, genom att recycla håller du din avg någorlunda uppe men till priset av att du måste lägga ut pengar.
   Jag känner mig som en glädjedödare nu, men jag avråder faktiskt er båda att ödsla tid och framför allt pengar på Neobux. Man kan inte kalla det en scam, för man får ju faktiskt betalt, men helt ärliga är de inte heller eftersom ALLA jag haft kontakt med de senaste 2 åren säger samma sak om hur reffsen uppför sig.

   Jag är med sedan 2 år, och sitter fast i eländet. Har investerat både pengar och tid i Neobux och klickat varje dag i 2 års tid (med någon enstaka dag i undantag), och tänker iallafall försöka tjäna tillbaka det jag investerat innan jag hoppar av.

   De flesta som börjar med Neobux kör med strategin att "recycla alla som inte klickat på 5 dagar", eller "recycla alla som hamnar under 1,0" och det kan jag bara säga att det inte kommer fungera, tyvärr.
   En reff kan fortfarande ligga på plus fastän han inte klickat på tex 6-7 dagar, och han kan fortfarande ligga på plus fastän han har en avg nere på 0,7 och då är det lite dumt att recycla bara för att han inte klickat på några dagar. Det gäller att veta exakt när den reff man studerar ska bytas ut, inte för tidigt och inte för sent.
   Om ni trots min avrådan inte vill hoppa av så bör ni skaffa programmet Neobux Referral Handy Manager, det kostar 5 dollar för den fulla versionen, och det är en kille som gjort det som är vanlig användare, så man gynnar inte Neobux genom att skaffa det :-)
   (vilket känns bra). Med det programmet så matar du in uppgifter varje dag, och ser exakt vilka refs som går med förlust - och som därför bör recycla.

   mvh Roger

   Radera
  3. Tack för din kommentar Roger. Du är ingen glädjedödare. Bättre att få reda på sanningen fram början.

   Som du säger, det är ingen scam då man faktiskt får ut sina pengar när man vill. Men deras tillvägagångssätt när det gäller hyrda reffs är nog en aning skumt... Har också hört många påstå samma sak.

   Tack för tipset om programmet man kan använda till sina hyrda reffs. Känns nästan som att man måste införskaffa de om man ska kunna hålla bra koll. '

   Men jag kommer inte att uppgradera till golden. Det är rent för många som säger samma sak. Då åker avg ner rätt mycket...

   Kör på som standard om tjänar någon dollar varje dag till en väldigt liten arbetsinsats :)

   Radera
 6. Hamnade här då jag sökte på Neobux pengar… tycker det tar väldigt lång tid med Neobux men tror att om man bara håller igång så blir det bra i slutändan ;-)

  Jag pysslar ju med lite andra projekt och är van med att det går lite fortare att tjäna pengar, men som de säger… man ska inte lägga alla ägg i samma korg, så jag fortsätter med Neobux i som ett långsiktigt projekt ;-)

  SvaraRadera