ekonomibloggar.nu

tisdag, maj 14, 2013

Vecka 12 - Nu ligger jag på plussidan hos Neobux

Efter 12 veckor så har min kontobalans hos Neobux äntligen kravlat sig över $65. Denna summa var min totala investering från början så nu är jag in profit :) Förra veckan låg den på runt $63 och $6 i vinst på en vecka låter inte särskilt upphetsande men å andra sidan så kan jag förlänga mina hyrda reffs med 60 eller 90 dagar och samtidigt ha Autopay på ON.

Jag byter även ut inaktiva reffs men under veckan som har gått har jag bara behövt byta ut 5 stycken. Det går sakta, men jag tjänar pengar och i slutändan är det de enda som betyder något.Nu är det ungefär $20 kvar tills jag kan köpa mitt åtråvärda guld medlemskap och därefter fylla på med fler hyrda reffs. Jag ger inte upp förrän jag har 2000 !

Det är en lång väg kvar, men man måste ha tålamod. För varje vecka som passerar så ser jag att många utav mina direkta reffs ger upp och slutar att vara aktiva. Som ni kan se så har jag 39 men det är bara runt 15-16 stycken som är aktiva varje dag...

12 kommentarer:

 1. Du har alltså satt in 65$ av dina egna pengar till neobux? Jag trodde först att du hade tänkt försöka betala för guldmedlemskap utan att investera överhuvudtaget, är det för långsamt annars helt enkelt? Jag funderar själv på hur jag ska göra, om jag ska försöka nå 90$ utan investering men det kanske tar alldeles för långt tid? Sen en till fråga bara... vilka kriterier har de referaler du väljer att byta ut? T.ex. har de under ett speciellt medelvärde eller ett datum när de senaste klickade? Skulle vara tacksam för svar, då jag själv inte är säker på hur jag ska göra. Och då du verkar mycket kunnig tänkte jag fråga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, det är helt korrekt. Min första tanke var att börja från scratch med 0 kr som investering men då Neobux är en välkänd sajt som inte lurar sina medlemmar på pengar så valde jag att investera lite av mina egna pengar.

   Även att det skulle gå så långsamt i början spelade en stor roll. Då var det bättre att ge kontot en liten "skjuts i rätt riktning" :)

   Jag blev skrämd av många andra "Neobuxare" när jag läste på Google. De påstod att det skulle ta flera månader att nå upp till $90 genom att kolla på annonser utan någon investering. Men de nämnde då inte att man kan utföra minjobb där man kan man rätt bra betalt. Jag brukar slutföra ett jobb varje dag som jag får $0,22 för. Ibland är där två stycken och då sätts $0,44 in på kontot !

   Så minijobb är ett riktigt bra sätt för att bygga upp sitt konto och samtidigt kunna hyra nya reffs.

   Det är olika, men jag brukar tänka såhär:

   Har de inte klickat på en 6-8 dagar och har en klickfrekvens på 1,0-1,2 så byter ju ut dem. Men i vissa fall låter jag dem va. Men då ska de ha klickat en hel del innan. Men jag låter inte någon komma under 1,0. Då måste man byta ut dem.

   Jag har försökt att googla efter den "perfekta recycling strategin" men någon sådan finns inte. Det gäller att hitta sin egen väg och något som fungerar. Ökar ditt konto så fungerar det, går det åt andra hållet så bör man lägga om sin strategi.

   Radera
  2. Tack för det utförliga svaret! Då har jag en liten fingervisning om hur jag ska gå till väga. Gillar din blogg förövrigt, känns som man kan ta dig seriöst och du verkar kunna din sak :) förresten, du har säkert hört talas om ismAdsincome. Det är samma personer som ligger bakom ricanadfunds har jag för mig. Men vad tror du om den sidan? Den fungerar ju på ungefär samma princip tror jag fast det är 1.5% under 200 dagar och varje paket kostar 10$. Vad fick dig att välja ricanadfunds över ismadsincome? (om du nu vet om den sidan dvs)

   Radera
  3. Jag tackar för de vänliga orden :)

   Yes, det har jag gjort. Jag tänkte köra igång med båda två samtidigt men då IsmAdsIncome sajten förväntades ligga offline en längre tid än RAF så fick det bli RAF programmet. Båda sajterna gick offline en tid för att underhållas och förbättras.

   Men tanken är att köra igång med IAI inom snar framtid. Sen får man givetvis överväga riskerna.

   Både RAF och IAI känns som otroligt stabila program, men allt kan hända och att investera pengar i såna här program medför alltid en risk. Så om de plötsligt skulle "stänga ner" så förlorar man inte sina pengar i ett program, utan i två stycken... Det kan svida rejält om man t.ex precis har investerat.

   Men jag ska först göra ett par uttag med RAF innan jag signar upp mig för IAI programmet.

   Radera
 2. Tjenare

  Jag har varit på Neobux ett par veckor nu. Jag köpte refs igår och har lite tankar och funderingar vad det gäller dessa.

  Kör man på AutoPay (15%) med standard konto så kostar det $0,0057 per dag och 1 klick ger $0,005. Alltså ligger break-even på 1,14 klick per dag. Förlänger man med 30 dagar åt gången så får man bara 5% och då kostar dom $0,0063 per dag vilket ger break-even på 1,27 klick per dag. Alltså borde allt under 1,5 klick per dag vara oacceptabelt. Man vill ju ha lite vinst. Är detta ett korrekt räknestycke eller har jag översett något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå,

   Din uträkning verkar stämma ganska bra :) Så alla som klickar under 1,5 bör recyclas.

   Radera
 3. I så fall verkar det värdelöst hos mig:)) Det är nämligen ganska många som klickar just runt 1,5. Vad gör man då tycker ni??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte enbart stirra sig blind på hur hög klickfrekvensen ser ut tycker jag. Jag själv recyclar alla som ligger runt 1,0. Det har även stor betydelse hur deras "klickbeteende" ser ut.

   Klickar någon t.ex 2 dagar i rad för att sedan inte klicka på 3 dagar så bör de bytas ut.

   Radera
 4. Ska undersöka saker lite, tack för tipset!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller nog att hitta någon strategi som passar en själv. Sen bör man inte följa den till 100% hela tiden. Beteendet förändras hela tiden hos hyrda reffs och man bör då även förändra sina förvalda strategi.

   Radera
 5. Hej Rasmus
  Mitt problem med Neobux är "När skA MAN BYTA REFS"? tex. EN REFS LIGGER UNDER 1 I KLICKFREKVENC MEN HAR BARA 10 DAGAR KVAR, OM JAG BYTTER UT HONOM DÅ FÅR JAG DEN NYA BARA 10 DAGAR, ALLTSÅ TIDEN FÖRLÄNGS INTE...........ÄR DET INTE FÖRLUST ATT GÖRA PÅ DETTA SÄTT ELLER?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att byta ut reffs förlänger inte hyrestiden. Det måste du göra manuellt. Det är den eviga frågan som både jag och alla andra ställer ;)

   Man får köra lite på känsla. Märker man att kontot ökar så gör man rätt, men tjänar man inget så bör man lägga om sin strategi.

   Jag byter inte ut reffs längre då de flesta är aktiva. De som inte är de låter jag systemet byta ut automatiskt efter 14 dagar. Jag ägnar mig mer åt att förlänga hyrestiderna.

   Radera