ekonomibloggar.nu

onsdag, maj 29, 2013

Vad händer med RicanAdFunds ?

Samtliga uttag har blivit återkallade hos RicanAdFunds på grund av att Liberty Reserve (en payment processor som man kan använda hos RAF) har stängt ner sin webbsida. Anledningen till detta är att ägaren av LB misstänks för att ha tvättat pengar i företaget. Mer info finns att läsa på den här sajten.

Förutom att det är en enormt stor skandal så påverkar det väldigt många människor ekonomiskt. Har läst om att vissa har runt $50.000 på sina Liberty Reserve konton... Försöker man att nå sajten i skrivande stund så möts man av följande:


Det återstår att se om sajten öppnas upp igen och det finns garanterat flera tusen människor runt om i världen som följer utvecklingen...

Denna "shutdown" påverkar inte bara medlemmar hos Liberty Reserve utan också alla program som erbjuder LB som payment processor. RicanAdFunds har påverkats på följande sätt:

1. För tillfället så går det inte att investera eller återinvestera några pengar.

2. Samtliga uttag har blivit återkallade och insatta på medlemmarnas konton igen.

3. Det går inte att göra några uttag i skrivande stund.

Alla tjänar givetvis fortfarande pengar på aktiva ad package men det går alltså inte att köpa nya just nu.

Under gårdagen så väntade alla medlemmar spänt på en nyhetsuppdatering på RAF bloggen och den kom. Finns att läsa här.

I det stora hela så nämns det att drastiska åtgärder måste göras på grund av Liberty Reserve incidenten och någon form av kortlösning hade varit det bästa. Då hade de sluppit samtliga betalningsförmedlare och inte riskerat att något liknande händer i framtiden.

De vill få en helhetsbild över hur läget ser ut och därför har de dragit tillbaka alla uttag. När de sedan öppnar upp möjligheten för uttag igen så blir det helt utan några fördröjningar. Riktigt smart drag enligt mig !

Det nämns även väldigt tydligt att RAF programmet kommer att fortsätta och både Richard och Russel har ett mål i sikte och det är att förändra människors liv till det bättre. Iallafall ur en ekonomisk synpunkt. Inom de närmsta dagarna ska en ny uppdatering publiceras och då kommer en ny lägesrapport.

Vi får hålla tummarna och hoppas på att programmet löser alla problem inom snar framtid.

2 kommentarer:

 1. Jag har precis investerat i ricanadfunds och så händer det här precis nu... vilken otur man kan ha... Men jag hoppas att de kan fortsätta hålla liv i projektet. Jag läste även jag att libertyreserve stängt ner men det jag inte riktigt förstår är hur ricanadfuns påverkas så negativt av det. Visst, en del som är registrerade på ricanadfunds tar ut sina pengar dit och kan nu inte göra det. Men varför byter de som använt LB helt enkelt inte payment processor? De vill självklart få sina pengar så att göra ett nytt konto någon annanstans låter ju självklart. Eller så är det så att de andra betalningsalternativen inte är tillgängliga i alla länder. Men ändå, vad förlorar ricanadfunds på det här? Ok, de kanske får färre medlemmar men jag trodde inte att ett högt medlemsantal var ett krav för att ricanadfunds ska kunna göra vinst. Det har ju fungerat långt tidigare, och då hade de säkert inte så många medlemmar som de har nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, de ska hålla liv i det men det kommer att ske stora förändringar.

   Det kan jag tyvärr inte svara på men de vill nog helst undvika att något liknanade händer i framtiden med någon annan payment processor. Perfect Money gick ut med att de inte längre accepterade kunder från US och det innebar också problem. Därför har de även RAF tagit bort dem som betalningsalternativ.

   Men det viktigaste är att RAF ska fortsätta och man kommer att kunna tjäna bra med pengar inom snar framtid :)

   Radera