ekonomibloggar.nu

måndag, februari 21, 2011

Hur man får en Facebook knapp till sin blogger blogg

Jag har redan skrivit ett inlägg om hur man får en twitter knapp till sin blogg och nu hade jag tänkt att skriva ett inlägg om hur man får en facebook knapp till sin blogger blogg.

Alla ni som har surfat in på den här sidan och har en wordpress blogg behöver inte alls göra som jag kommer att förklara snart. Där finns massor med plugins att använda på wordpress och det är bara att göra en sökning på "facebook" i er admin panel så kommer där dyka upp plugins som gör att du enkelt kan installera olika facebook knappar utan några som helst koder.

Men vi som sitter med en blogg på blogger har det lite tuffare så nu hade jag tänkt att gå igenom steg-för-steg om hur du enklast integrerar facebook med din blogg. Häng med!

De flesta bloggare har bakat in en facebook knapp i varje inlägg och det är väldigt smart. Ett klick på "Gilla" knappen från någon av dina besökare gör att din länk läggs ut på deras facebooksida och där står något med "Linda gillar (din blogg)". Tänk då om "Linda" har 500 facebookvänner som då kan klicka på denna länk och bli redirectade till din blogg! Många nya besökare kan där bli :)

Har du skrivit ett kort blogginlägg om vad du gjorde idag eller vad du åt till frukost så kommer tjusningen med gilla knappen inte att fungera men har du då skrivit ihop ett blogginlägg som hjälper någon med sitt problem så kommer du att få många klick på gilla knappen och därmed mycket trafik till din blogg på nolltid! Hur enkelt som helst.

Hur Man "bakar" In En Facebook Gilla Knapp I Varje Blogginlägg

1. Gå till din Blogger "Instrumentpanel".

2. Klicka på "Design".

3. Klicka därefter på "Redigera HTML".

4. Längst upp till höger på din HTML box ser du en ruta med texten "Utöka Gränssnittskomponentmallar". Kryssa i den.

5. Gör en sökning inom din HTML kod för att hitta koden:

<data:post.body/>


6. När du har lokaliserat koden så ska du klistra in den här koden direkt EFTER.

<!-- Facebook Like button Start -->

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>

<div style='float:right;padding:5px 5px 5px 0;'>

<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=/&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=55&amp;action=like&amp;font=verdana&amp;colorscheme=light&amp;height=65&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:55px; height:65px;'/>

</div>

</b:if>

<!-- Facebook Like button End -->
 .

7. Då kommer du att få en facebook knapp som ser ut såhär:


8. KLART ! Varje gång du postar ett nytt inlägg kommer knappen att dyka upp så alla dina besökare kan gilla din blogg :)


Där finns ju fler än en facebook knapp som man kan använda sig av och känner mig sig inte riktigt bekväm med "standard knappen" så finns dessa också att välja på.


OBS: För att få dessa knappar du ser på bilden så ska du använda samma HTML kod som jag gav dig. Men du ska själv ändra på "Width","Height" och "Standard".

Tittar du på koden så ska det inte vara några problem att se orden. Radera sedan width och height siffrorna och ersätt dom med till exempel "Width:55" "Height:65" för att få en box-count knapp. Du behöver också ersätta ordet "standard" med då "box-count" om du vill att din knapp ska se ut så.

Det är bara att välja och vraka hur du själv vill ha det.

Jag hoppas att du förstår min förklaring annars skriv en kommentar så hjälper jag gärna till mer.

Om du gör precis som jag har förklarat så kommer din knapp att synas längst ner till vänster på varje nytt inlägg men om du vill ändra var det ska vara gör såhär:

* Längst upp på varje blogginlägg

Placera HTML koden FÖRE <data:post.body/> istället för efter.

* Längst upp till vänster eller höger (Jag har lagt knappen längst upp till höger)

Hitta ordet "Float" och ändra sedan till left eller right. Som sagt, jag har "right".

* Facebook knapp på ALLA dina sidor, även statiska.

Ta helt enkelt bort hela "conditional taggen". Det vill säga:

Rad 2:<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>

Rad 9:</b:if>

När du känner dig klar så gör en förhandsgrsnkning. Ser det bra ut och du har en facebook gilla knapp på alla dina inlägg så klicka på spara och du är ready to go :)

Var detta inlägg hjälpsamt? Varför inte då klicka på gilla knappen så du kan dela med dig till alla dina vänner? Du hittar den längst upp till höger ;)

Vill du lägga in en facebook knapp på någon av dina "sidebars" om du har en blogger blogg? Inga problem, Klicka Här för att komma till Facebook Developers.

Här kan du skriva in vilken "URL To Like" så att dina besökare inte behöver ha detta bekymret. Du kan även ändra en massa inställningar om hur din knapp ska se ut.

6 kommentarer:

 1. hur gör jag som har en blog på blogspot och vill en länk till min facebook precis som philips se här exemplet!!!!http://www.philipnelson.org/category/
  skriv steg hur jag ska göra för att få det likadant!
  tack på förhand!

  SvaraRadera
 2. Hej :)

  Surfa in på hans blogg och klicka på texten "create your badge".

  Därefter får du exakta instruktioner om hur du får en likadan.

  SvaraRadera
 3. Kul att inlägget hjälpte dig :)

  SvaraRadera