ekonomibloggar.nu

lördag, februari 19, 2011

Hur Får Man En Twitter Knapp På Sin Blogg

Twitter är en mikrobloggnings tjänst som fler och fler börjar få upp ögonen för. I Sverige är det inte riktigt så stort som det borde vara INU men inom snar framtid så kommer det säkerligen att bli det.


När man "twittrar" som det heter så skriver man helt enkelt en kort uppdatering som max får innehålla 140 tecken. Twittrar du om något intressant som folk vill läsa om så kommer du att få "followers" så varje gång du uppdaterar med något nytt så kommer du att nå ut till alla som valt att följa dig på twitter.

Twitter kan används som rent marknadsföringssyfte. Har du en blogg som du uppdaterar varje dag så kan ett twitterinlägg om vad du precis skrev vara perfekt för att få fler följare plus att du får mer trafik till bloggen. När jag själv startade med twitter så skulle jag enbart använda det för marknadsföring av mina bloggar och webbsidor men jag förstod snabbt att twitter är så mycket mer. Man kan hitta massor med information på twitter. Det blir nästan lite som det svenska nyhetsnätverket Pusha.

Mitt gamla twitterkonto har blivit hackat så jag ska snart starta ett nytt. Då kommer ni givetvis att kunna följa mig på twitter om ni så önskar.

Vill du skaffa en "Follow Me" twitter knapp kan du enkelt göra det på Twitterbuttons.com. Väldigt enkelt, bara skriv in din twitter ID och välj sedan hur knappen ska se ut. Du får sedan en kod som du ska lägga in på din blogg. KLART :)

Massor med stora företag, artister och organisationer använder sig också av twitter för att kunna nå ut till alla sina användare och fans på ett enkelt sätt. Till exempel, Lady Gaga som för tillfället har runt 8 miljoner följare !

Hur Får Man En Egen Twitter Knapp På Sin Blogg?

Som ni kan se i slutet av detta inlägg så har jag lagt in en twitter knapp som exempel. Klickar man på den knappen så blir du redirectad till twitters inloggningssida. Så istället för att öppna en ny webbsida och skriva in URL:en förhand så kan du enkelt klicka på knappen och twittra om detta inlägget om du då anser det vara värt ett "tweet".

Om man gör en sökning på google på hur man får en twitter knapp till sin blogg så finns där mycket information. Men problemet är bara att den här information riktar sig 95% till alla som har en wordpress blogg. Har man en wordpress blogg så finns där hundratals olika plugins man kan integrera med sin blogg. Men vi som har en blogger blogg eller någon annan blogtjänst har svårt för att hitta info om hur man kan lägga in en knapp!

Vad Gör Man Då?

Man skriver ett eget inlägg om hur det ska gå till! :)

Koden som du ska lägga in är följande:


För att kopiera koden och även välja hur den ska se ut klicka här.

Du kan välja att lägga in det var du vill på din blogg eller så kan du lägga in koden i enskilda inlägg om du så vill. Vill du till exempel lägga in koden på din blogger blogg i höger eller vänster sidebar gå då till Design-Lägg Till Ny Gadget-HTML/Javascript och därefter klistrar du in koden och klickar på spara. KLART! Du har du en egen twitter knapp :)

Vill du däremot att twitter knappen ska synas i något av dina blogginlägg så kopierar du bara koden jag gav dig och klistrar in när du ska skriva ett nytt inlägg. Lätt som en plätt!

Har du en blogg med bra innehåll så kommer säkerligen folk att twittra om din sida.

Var detta inlägget till hjälp för vad du sökte? Klicka då på twitter knappen och twittra om det :)Har du problem med att få följare på Twitter? Vet du inte hur du ska lägga upp din twitter strategi? Känner du dig vilsen i "twitterlandet"? Då är The Twittenator något för dig! Efter endast 2 dagar så hade jag fått 482 nya följare med The Twittenator!!! Samma sak kan hända dig...

IDAG BETALAR DU ENDAST 5$ FÖR ATT FÅ TILLGÅNG TILL THE TWITTENATOR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar