ekonomibloggar.nu

tisdag, februari 22, 2011

Hur man får en Twitter "Tweet" knapp i varje blogginlägg

Jag har redan skrivit ett blogginlägg om hur man får en twitter knapp till sin blogg om man vill använda sig av en gadget. Jag skrev även lite om hur man får twitter knappen i blogginlägg men då var man tvungen att lägga in koden varenda gång och det ska ju inte behövas!

Därför hade jag tänkt att förklara i denna lilla blogg guide om hur du kan få en twitter knapp på samtliga dina blogginlägg väldigt enkelt :)
Varje internetmarknadsförare bör minst använda sig av Facebook och Twitter när det gäller att få trafik till sin blogg. Men flera andra tjänster kan också vara väldigt bra men mer om detta lite senare.

För att installera en twitter knapp i varje blogginlägg gör såhär:

1. Gå till "Instrumentpanel".

2. Klicka på "Design"

3. Klicka därefter på "Redigera HTML".

4. I högra hörnet av din HTML kod hittar du ordet "Utöka Gränssnittskomponentmallar". Aktivera den genom att klicka på den.

5. Sök efter koden:
<data:post.body/>

6. När du har hittat koden så ska klistra in den här koden direkt EFTER:

<!-- Twitter tweet button Start -->

<div style='text-align:left;padding:5px 5px 5px 0;'>  
 
 <a class='twitter-share-button' data-count='vertical' expr:data-text='data:post.title' expr:data-url='data:post.url' href='http://twitter.com/share'>Tweet</a>  
 
 <script src='http://platform.twitter.com/widgets.js' type='text/javascript'/>  
 
 </div>

 <!-- Twitter tweet button End --> 7. Har du gjort allting rätt så ska du ha en twitter knapp i varje blogginlägg när du förhandsgranskar. Knappen kommer att visa sig i vänster hörn direkt efter sista ordet i varje inlägg.Även när det gäller HTML så kan man givetvis välja exakt VAR man vill ha sin knapp i sina blogginlägg och även hur designen ska se ut och det ska jag förklara för dig nu.

1. Använd samma kod som jag gav dig innan, skriver den här igen:

<!-- Twitter tweet button Start -->

<div style='text-align:left;padding:5px 5px 5px 0;'>  
 
 <a class='twitter-share-button' data-count='vertical' expr:data-text='data:post.title' expr:data-url='data:post.url' href='http://twitter.com/share'>Tweet</a>  
 
 <script src='http://platform.twitter.com/widgets.js' type='text/javascript'/>  
 
 </div>

 <!-- Twitter tweet button End --> 


2. Välj hur du vill att din knapp ska se ut:

Om du till exempel vill ha en "horizontal" knapp istället för en "vertical" så ska du helt enkelt radera ordet "vertical" i koden och ersätta det med "horizontal". Detta ska givetvis ske UTAN citat-tecken annars blir det fel.

3. För att välja var på sidan din twitter knapp ska synas gör såhär:

* Längst upp på blogginläggen

Placera koden direkt EFTER <data:post.body/> istället för framför.

* Till höger om varje blogginlägg

Ändra text-align på rad 2 till left eller right.

*För att visa knappen på statiska sidor på din blogg

Jag har redan tagit bort "conditional taggen" från den här koden så din twitter knapp kommer att synas på dina statiska sidor. Vill du inte ha knappen där så skriv en kommentar så ska jag hjälpa dig.

* För att få en exakt likadan knapp som jag har på den här bloggen och exakt på samma plats gör såhär:

Radera ordet "text-align" och ersätt det med ordet "float". Skriv även "right" istället för "left" direkt efter float.

4. KLART ! Glöm inte att förhandsgranska och se så att allt ser ut som du vill ha det :) Du bör hitta knappen på alla dina inlägg och sidor annars står något inte rätt till och behöver du assistans så skriv en kommentar så hjälper jag till så gott jag kan.

Med The Twittenator så kommer du garanterat att få fler som följer din twitter och därför få fler besökare till dina webbsidor/bloggar! Twitter är en otrolig internet marknadsförings resurs som bör användas på rätt sätt och det kommer The Twittenator att hjälpa dig med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar