ekonomibloggar.nu

fredag, februari 25, 2011

Hur Man Pingar Sin Blogger Blogg Automatiskt

I inlägget pingtjänster har jag redan gått igenom hur du kan pinga din wordpress blogg automatiskt och gratis varje gång du skriver ett nytt inlägg. Där hittar du även länkar till olika pingtjänster som du kan pinga manuellt.

Ska man behöva pinga manuellt varje gång som man har skrivit något nytt?

Det är ett tidskrävande och rent ut sagt tråkigt jobb man måste lägga ner... Men nu finns där faktiskt en lösning för er som har en blogg hos blogger.com :)

För ungefär 3 dagar sedan så hittade jag en svenska pingfunktion som pingar dina nya inlägg helt automatiskt varje gång sidan upptäcker något nytt. Namnet på pingfunktionen är RSS/Ping och det är en man vid namn Daniel Brahneborg som har kommit på detta otroligt smarta pingverktyg!

RSS/Ping fungerar såhär:

Ordet "pinga" betyder egentligen uppdatera. När något nytt blogginlägg publiceras så uppdateras olika servrar inom 20-30 minuter (det kan ske inom 1 minut också men det kostar en liten peng) och det medför att din blogg kommer att synas bättre på nätet.

Vi som bloggar på blogger har ju alltid haft problem med att det inte går att pinga automatiskt så varje gång jag har skrivit något nytt så måste jag manuellt gå in på alla pingsidor och klicka mig fram 3-4 gånger plus skriva in bloggnamn och URL... Detta kan ta 10-15 minuter och det är 10-15 minuter som man kunde gjort något roligare på.

Att till exempel besöka Bloggportalen.se och pinga sin blogg kan ta lite tid. Då måste man först logga in och sedan klicka på "pinga". Eller, det tar ju inte så jättelång tid med tanke på att man redan har reggat sin blogg 1 gång så alla uppgifter ligger redan i deras databas. Men iallafall, det är tid som borde gå till något vettigare anser jag.

Men med RSS/Ping behöver man inte längre tänka på detta. Nu kan man enkelt pinga sin blogg automatiskt och framförallt gratis!

De servrar som just nu pingas automatiskt med RSS/Ping är:


Det går utmärkt att lägga till egna servrar som då exempelvis aftonbladets bloggportal men mer om detta lite senare.

Jag vill komma igång med detta nu direkt! Men, hur gör man?

1. För det första så behöver du registrera dig och det kan du göra här.

2. Skriv in din E-mail adress och den måste vara korrekt för att ditt inloggningslösenord kommer att skickas till dig per mail.

3. Logga in på din mail och få lösenordet. Gå tillbaka till RSS/Ping och logga in.

4. Nu ska du fylla i "Ny Blogg" och där skriver du helt enkelt RSS adressen till din blogg. Det går också bra med din "vanliga" URL men RSS adressen är att rekommendera.

5. Registrera din blogg.

6. KLART ! Varje gång du skriver något nytt fräscht inlägg så kommer RSS/Ping att leta upp det inom 20-30 minuter och meddela de servrar som är inlagda. Du kommer att få fler besökare till din blogg på nolltid.


Kommer du ihåg att jag pratade lite om hur du kunde lägga in egna servrar hos RSS/Ping?

Tjänsten var otroligt bra innan jag fick reda på detta men nu övergick den till en MEGASUPERTJÄNST!

Det medför att du kan lägga in alla pingtjänster som en egen server som pingas automatiskt när du har skrivit något nytt inlägg på din blogger blogg. Rätt schysst, eller hur?

Jag pratade om Bloggportalen.se innan och här är en guide på hur man lägger till bloggportalen som en egen server:


Givetvis går det att lägga till fler än 1 server och du kan faktiskt lägga till hur många du vill ! Men tänk på en viktig detalj, titta först igenom vilka servrar som är inlagda från början.

Lägger du till samma server igen så kan din blogg svartlistas på grund av att du pingar 2 gånger till samma pingtjänst varje gång.

Se nu till att utnyttja denna smarta funktion och vill du ha inspiration till olika pingtjänster ska du titta in här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar