ekonomibloggar.nu

söndag, oktober 14, 2012

Över 400 artiklar på min artikelkatalog !

Min artikelkatalog växer så det knakar! Nu har den passerat gränsen på 400 publicerade artiklar. Jag glömde helt bort att skriva ett blogginlägg när 400 artiklar uppnåddes men bättre sent än aldrig som man så fint säger.

Tyvärr så har jag märkt en markant ökning av både spamkommentarer och spamregistreringar. Samtliga registreringar när det gäller nya konton sker alltid på natten (svensk tid) och det verkar framförallt vara från personer ifrån USA.

Väldigt tråkigt då detta tar en hel del onödig tid från mig. Tid som jag kunde lägga på något roligare.

Men det är väl ofrånkomligt så det är bara till att bita ihop och gilla läget.

Jag har även fått in en hel del frågor om hur mycket pengar som Google Adsense annonserna genererar från min artikelkatalog. Är det egentligen lönt att lägga ner så mycket arbete om inte annonserna genererar pengar har också många frågat.

Jag kan ju säga såhär, det är roligt att driva en egen artikelkatalog men samtidigt så vill man alltid innerst inne tjäna lite på det när det kommer till kritan. Så till alla som undrar:

JAAAA ! Adsense annonserna genererar mer än kaffepengar :)

12 kommentarer:

 1. Grattis! Känns kul att man själv varit med och bidragit med nästan 10 % av artiklarna :)

  Funderar själv på att starta en artikelkatalog. Har du några särskilda tips? Typ nån strategi exempelvis många artiklar direkt eller x artiklar/dag eller något liknande?

  Har du jobbat mycket med inlänkar eller har fokus varit på kontinuerlig uppdatering av katalogen?

  /Kolikx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt bra jobbat med dina artiklar! Alltid välskrivna och rika på information :) Riktigt kul att du har bidragit med så många!

   I början bör man bygga några starka länkar för att "få fart" på katalogen och sen gäller det att marknadsföra den på olika sätt. Jag försöker själv publicera 2 eller 3 artiklar per dag. Det beror ju också på hur många som kommer in.

   Jag jobbar med både och. Först och främst satsar jag på att granska alla artiklar väldigt snabbt. Då jag har internet som min arbetsplats så är detta inga problem men ibland tar det lite längre tid då man har annat att göra.

   Men jag har ofta fått beröm för min snabba granskning och det är alltid kul att höra :)

   Jag ska börja jobba mer med inlänkar och få katalogen starkare. Ska även jobba med annonsering, men först lär det byggas bra och starka länkar. Det är A och O för framgång enligt mig.

   Radera
  2. Ja du brukar alltid vara snabb på att publicera, något som uppskattas! :)

   Använder du copyscape när du granskar artiklarna? Och isåfall, går det göra med gratisversionen av copyscape eller måste man använda premium-varianten?

   Radera
  3. Jag körde gratisversionen i början men det tröttnar man ganska snabbt på plus att det inte fungerar klockrent precis.

   Oftast så försöker skribenter publicera sin artikel samma dag på ett par olika artikelkataloger. Så då är det bättre att surfa in på de lite större svenska katalogerna om man tycker att en artikel ser skum ut för att se om den har dykt upp där.

   Det tar 1 minut extra och det är de verkligen värt!

   Jag kan inte uttala mig om premium-varianten av Copyscape, men i framtiden lär det kanske bli aktuellt om man t.ex får 5-10 nya artiklar varje dag.

   Radera
 2. Om det är ok, så tipsar jag gärna om min artikelkatalog också. Försöker att granska artiklarna dagligen och ofta är de ute inom några timmar.

  SvaraRadera
 3. Javisst, det är inga problem :)

  SvaraRadera
 4. Tack för det, artikelkatalogen hittar ni här:
  http://artikelservice.se

  SvaraRadera
 5. Hej igen,
  Har precis startat arbetet med min nya artikelkatalog och har precis fått upp sajten.
  Är inte så haj på det här med Wordpress och tänkte höra hur man gör för att lägga in adsense-toppbanner på samma sätt som du gjort på Artikelparadis, dvs under menyn?

  Ska man in i editorn och lägga in koden eller?
  Tacksam för svar :)

  /Kalle

  SvaraRadera
 6. Tjena Kalle,

  Vad kul med en ny svenska artikelkatalog! Den kommer man säkerligen att använda och även tipsa om.

  Då går du in i header.php filen och lägger in adsense koden var du vill ha den. Vill du ha den exakt som jag så ska du placera koden längst neri header filen.

  Har du fortfarande problem eller om det är något som inte funkar så är det bara till att skriva en ny kommentar.

  SvaraRadera
 7. Tack för svar!
  La in koden för en leaderboard underst i header.php, men det verkar som att annonsen bara exponeras över vänsterkolumnen. Måste man göra något särskilt för att den skall ligga över alla tre kolumner?

  SvaraRadera
 8. Ursäkta för sent svar. Men jag ser att du har fixat till det nu :)

  SvaraRadera