ekonomibloggar.nu

måndag, april 29, 2013

$7,8 om dagen med RicanAdFunds

I förra uppdateringen så kunde du läsa om att jag tjänade $6,6 om dagen med RAF programmet. Sedan dess har jag investerat i 4 nya ad units som ger mig en total inkomst på $7,8 varje dag (kontot uppdateras ungefär mellan 16:00-17:00 svensk tid).


Båda mina dokument blev godkända den 24:e april (ID och adress bevis) så nu återstår bara att skapa ett så kallat "magic number". Det hade jag tänkt att göra ikväll då buggen som gjorde det omöjligt att skapa ett nummer tydligen har fixats av Admin idag. Efter detta så tänker jag börja plocka ut pengar från mitt RAF konto :)

Men för tillfället så återinvesterar jag 100%. Jag tjänar som sagt $7,8 om dagen och detta ger mig möjligheten att köpa 1 ny ad unit varannan dag. Mitt första "mål" är att tjäna $10 om dagen och för att uppnå detta så måste jag komma upp i 33 aktiva units (blir $9,9 om dagen)

Jag har fått in en hel del frågor om hur man går tillväga om man vill gå med i RicanAdFunds både som kommentarer här på bloggen och även via mail. För att underlätta lite så har jag därför tagit mig friheten att skriva ihop en, förhoppningsvis, hjälpande guide till alla som vill joina programmet :)

Man behöver skaffa 3 olika konton. Dessa är följande:

1. Börja med ett konto hos RicanAdFunds. Lämna då fältet "SolidTrustPay ID" blankt om du inte har ett konto sedan tidigare.

2. Gå sedan vidare till Solid Trust Pay där du signar upp ett konto. Detta behövs för att du ska kunna skicka och ta emot pengar.

3. Sist men inte minst så behöver du ett konto hos IsmMagic. Detta konto behövs för att kunna ladda upp ID och adress bevis som sedan leder till att du kan ta ut pengar ifrån ditt RAF konto.

Till en början så låter det och är även lite krångligt att behöva ha konto på 3 olika ställen men när du har "kommit in i det" så är det inte så svårt. Jag svarar gärna på dina eventuella frågor. Va inte heller orolig över att det kostar något att signa upp konto. Det är gratis på samtliga sajter :)

14 kommentarer:

 1. Hej Rasmus
  Det är fantastiskt bra att du skulle underlätta för folk genom att skriva en sån guide men jag måste fråga lite till:). Undrar lite om de 2 dokumenter.....måste man skanna de(vilket jag inte kan)eller kan man bara ta kort på ett pass eller ID kort? ADRESS BEVIS.....är det lägenhetskontrakt eller vad det kan vara för nått? MVH/Suza

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev ju inte världens längsta guide och kanske inte världens bästa heller så lite följdfrågor var jag beredd på :)

   Svar: Nej. Du behöver inte scanna dokumenten. Du kan fotografera med din mobilkamera eller vanliga kamera och därefter överföra dem till datorn. Så gjorde jag och det fungerade perfekt.

   Ett adress bevis kan vara en elräkning, räkning för hyran, mobilräkning etc...

   Själv fotograferade jag en elräkning och det fungerade fint. Det viktiga är att man fotar så adressen där man bor syns tydligt.

   Radera
 2. Jag vill bara tillägga att det tog drygt 4 dagar för mig innan mina papper blev godkända! (de har nog kommit ikapp bra redan!) :)
  Och jag fotade mitt svenska körkort (fast att jag bor i Frankrike) samt ett papper med mitt namn och adress på. På detta pappret kunde man inte se mycket annat än just mitt namn + adress (och orden "carte vitale" - vilket inte har med lgh, el, telefon eller nånting att göra).

  Observera att på IsmMagic måste ni också fylla i namn + adress under Profile/My account (nåt sånt) för att papperna ska kunna godkännas! :)

  Sen tycker jag det jobbiga är tiden det tar här.. Först väntade jag på att papperna skulle godkännas, sen hade jag problem med att verifiera mitt bankkort på STP och nu väntar jag fortfarande på att min insättning ska godkännas.. SEN ska jag äntligen kunna börja satsa pengar hos RAF. Lite drygt, men jag hoppas det är värt det i slutändan! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, 4 dagar !? Det var riktigt snabbt !! Jaa, då måste dem verkligen ha arbetat flitigt med dokumenten.

   Det krävs givetvis inte "exakt" det jag föreslog, men de flesta har ju en elräkning eller mobilräkning så det är nog lättast för de flesta.

   Helt rätt Dina, tack för att du tipsade om det. Uppgifterna man fyller i på sitt RicanAdFunds konto måste vara exakt detsamma på IsmMagic kontot. Annars blir inte dokumenten godkända.

   Du hade inte behövt vänta på att dina dokument skulle godkännas innan du investera i ad units. Men å andra sidan så tar det lite tid med STP kontot. Det gjorde det för mig med.

   Men som med mycket annat så gäller det att ha tålamod :) Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge ? Så lyder ordspråket ;)

   Radera
  2. Ja, jag menade inte att rätta vad du sagt, jag ville bara tillägga att det går med typ vad som helst (så behöver folk inte vara ängsliga och fråga "tror du det går med det här pappret"?) ;) Jag tror nästan vilket som funkar, bara man ser namn+adress :)

   Nej, jag vet att jag inte behövt vänta, men ville ta det steg för steg och se så att allt blev godkänt var för sig först - och vara säker på att jag kan ta ut pengar när jag vill :)

   En jäkla tur att man föddes tålmodig ;)

   Radera
  3. De kan ju inte ha stenkoll på vilken dokument som skickas in och det blir ännu svårare när dokument från så många olika språk kommer in.

   Okej, det är inte fel tänk :) Har sett att många klagar på att det tar väldigt lång tid att få sina pengar när man har gjort ett uttag men det är ju inte så konstigt. De har ju en del att hitta på med ;)

   Som du säger, tur att man har stort tålamod :)

   När de har kommit ifatt med allting så kommer allting att gå mycket snabbare skulle jag tro. Det bästa är iallafall att nya uppdateringar publiceras nästan dagligen på deras blogg så man har alltid kol på vad som händer och ska hända. Det är ett stort plus !

   Radera
 3. Funderar på att gå med jag med, men sidan är ju för det första nere så antar att det blir till att vänta.
  Men en annan fråga!? Du har inte testat att ta ut pengar någon gång eller? Du har bara återinvesterat eller? Tänkte om du kunde intyga att pengarna verkligen skickas ut ;) Man kan ju aldrig vara säker, hur trovärdiga grundarna än är!
  mvh Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är inga problem med sidan så vitt jag kan se :)

   Jag har inte testat att ta ut pengar inu. Inom snar framtid är det tänkt att jag ska göra detta :) Då mina dokument nyligen blev godkända så har inte detta varit möjligt.

   Helt rätt Erik. Håller med dig till 100%. När någon tipsar om något så vill jag gärna först se att pengarna man tjänar kan tas ut innan jag hänger på. Men jag lär testa att ta ut väldigt snart. Vill gärna ta ut mina satsade pengar iallafall.

   Radera
 4. Tack för det förklaringen om dokumentationen med fotografering Rasmus. Det tar lite tid men så är det med mycket annat. Hoppas det blir värd besväret:)
  En annan sak tänkte jag fråga dig......känner du till en nytt vinstdelningsprogram som heter "Ad Hits Profits" där varje annonspaket kostar 45 dollar och man måste se minst 10 annonser per dag i minst 10 sekunder för att få mycket bra utdelning. Jag fick det info i Nyhetsbrev från Mikael Eriksson och Mats Johansson från Fotbollspengar?? De brukar ju ha bra grejer att tipsa om eller vad tycker du?
  MVH/Suza

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag övertygad om :)

   Jag prenumererar också på nyhetsbrevet från InzideInfo men jag har inte hunnit kolla närmare på Ad Hits Profits inu. Men det verkade väldigt spännande och när InzideInfo rekommenderar något så brukar det vara väldigt bra produkter och tjänster :)

   Så det ska jag titta närmare på.

   Radera
 5. Hej och tack för intressant läsning :)
  Jag är också i början på min internetkarriär ;) och undrar om du har en idé om hur man bäst får alla sina kommissioner och vinstandelar skattade?
  Är det bäst att starta ett företag eller bara en FA skatt?
  Jag vet inget om sånt men eftersom planen är att leva på internetinkomster så vore det ju bra att få goda råd :)
  ha de gott/Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena,

   Det bästa och enklaste hade nog varit att starta ett företag. Det är iallafall min plan inom snar framtid. Annars så är det ju bara till att ta upp sina inkomster i sin deklaration.

   Många tänker ju "jag tjänar så lite så det är inte lönt att skatta för det" men sånt tänk lär slå hårt tillbaka. Så man bör alltid hålla stenkoll på vad man tjänar och inte "undanhålla" något.

   Man vill helst inte få problem med svenska skatteverket ;)

   Radera
 6. Hejsan Rasmus

  Bra att du skrivit en guide hur man ska göra får att komma igång när det är några steg som man nu måste gå igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Rickard,

   Det är ju långt ifrån en "fullständig" guide men jag ville bara göra alla uppmärksamma på vilka konton som krävs :)

   Radera