ekonomibloggar.nu

tisdag, april 23, 2013

Investifield har stängt ner sin verksamhet

Det varade i ungefär 40 dagar. Sen stängde Investifield ner sin verksamhet. Nu går det inte ens att surfa in på deras webbplats... Hur gick det då för mig ? Från början investerade jag $100 och jag hann plocka ut $40 innan sajten stängdes. Med andra ord, en svidande förlust på $60.

Innan dess hade jag förlorat $95 hos Oil Of Asia. Det var allra första gången som jag investerade i ett så kallat HYIP program men det lär vara slut med det framöver. Min totala förlust skrivs till $155.

Förhoppningsvis så kan mina resultat avskräcka andra från att investera pengar i HYIP program. Min rekommendation är iallafall att hålla er så långt borta som möjligt från dessa bluff program.

8 kommentarer:

 1. Tyvärr är det risken man får ta, åkte på en liknande nit med oil of asia ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så, man får verkligen välja med omsorg vad man ska satsa på. Men erfarenheten man har fått är guld värd inför framtiden.

   Radera
 2. oj vad tråkigt, både för dig och för oss som tänkte ev hoppa på. Vågar man lita på RAF någorlunda då eller är det annorlunda på nått sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ingen höjdare men det är bara att bita ihop och gå vidare. RAF programmet är väldigt annorlunda. Det är nämligen inget HYIP program utan ett profit sharing program.

   Pengarna som investeras hos ett HYIP program investeras sedan av "experter" bakom sajten i olika grejer för att få pengarna att växa. Vinsten delas sedan med samtliga medlemmar. Men tyvärr så ljuger de flesta sajter om detta. Pengarna som medlemmar sätter in investeras inte alls i det som sägs, utan nya medlemmar gör så att gamla medlemmar kan tjäna pengar.

   Dagen då "bubblan spricker" så kan man inte längre ta ut pengar och då sticker Admin med det som finns över. Över det stora hela så fungerar det såhär skulle jag tippa på.

   Radera
 3. Hur är det ricandfunds tror du? Tror du det finns en stor risk att samma sak sker där? Är det liknande typ av verksamhet? Jag funderar på att investera men det känns väldigt riskfyllt. Ricandfunds har ju varit online i ungefär 200 dagar har jag för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ligger fortfarande i startgroparna men jag har absolut inget negativt att säga om dem. Tror att det finns en stor potential att programmet ska leva vidare en längre tid :)

   Risker finns alltid när man investerar i såna här program. Den gamla klyschan "satsa aldrig pengar som du inte har råd att förlora" passar rätt bra. Det är inte alls samma typ av verksamhet, utan RAF är ett profit share program. De delar med sig av sina vinster och då företaget bedriver en hel del olika verksamheter som är kopplade till varandra så känns de väldigt seriösa :)

   Jag har t.ex valt att investera $315 från början och detta hade jag absolut inte gjort om jag inte hade varit säker på att RAF kommer att finnas länge.

   Men jag rekommenderar alltid att ta ut hela sin investering så fort som möjligt. Efter detta är allt man tjänar ren profit och det är en härlig känsla :)

   Radera
 4. Tyvärr finns det många scamföretag där ut. Oils of Asia var ju en sådan nyss.

  Men RAF har ju funnits ett tag, det brukar ju tyda på seriösitet, till skillnad från företag som kommer och försvinner inom en månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det så. Det känns som om det blir allt fler. Inte så konstigt egentligen då människor blir allt mer desperata efter alternativa inkomster då många får sparken från sina jobb.

   Ja, lite över 200 dagar. Känns som ett gediget program och förhoppningsvis kan man börja tjäna bra med pengar inom snar framtid :)

   Radera