ekonomibloggar.nu

måndag, april 25, 2011

2,5% Bläddrar Till Google's Andra Sida...

Alla som jobbar inom SEO och marknadsföring vet att om man inte har sin sida på förstasidan på google, ja, då kommer du inte heller att få se mycket trafik till din sida...

En undersökning som har gjorts visar att 96% av alla som söker på google klickar på någon träff som finns på förstasidan. Hur många procent får då de sidor som ligger på andra träffsidan dela på? Ynkliga 2,5%...

Undersökningen visar alltså än en gång hur många människor som inte gärna bläddrar vidare bland sökresultat. Söker du på något specifikt ord så är du vill inte heller så sugen på att bläddra till åttonde sidan ?? I så fall är du otroligt unik ;)

Undersökningen visar också att om du till exempel har ett företag eller en enkel blogg så måste du kämpa för att komma till förstasidan. Var inte en medlelmåtta mer, ta tag i det NU och få mer trafik till din blogg/hemsida :)

Hamnar din sida på position 1 på ett konkurrens kraftigt sökord kan du förvänta dig 30-35% av de 96% som undersökningen visar. Det kan även bli mycket högre !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar