ekonomibloggar.nu

torsdag, april 14, 2011

Tänk Twitter När Du Skriver Ett Nytt E-Post Meddelande

Möjligheten att kunna skriva E-Post till personer har gjort internetmarknadsföring lite enklare. Tänk om du hade behövt att ringa till varje enskild person som du har i ditt kontaktnät ? Det hade varit oerhört tidskrävande och rent ut sagt trist...

Men med E-Post slipper man detta då man kan skicka ut hundratals E-Post på samma gång till flera tusen personer om man så vill det.

Men... Många har problem med att skriva mail som har rätt struktur och innehåller de väsentliga sakerna som din läsare förväntar sig. Därför ska man alltid tänka Twitter när man skriver ett nytt E-Post meddelande.

Varför Ska Man Tänka Twitter?

Twitter har som regel att ingen får skriva mer än 140 tecken. Du måste alltså lära dig att få med allt som är relevant på endast 140 teckan. Tro mig, ibland kan detta vara en tuff nöt att knäcka.

Skriver Du Fortfarande Milslånga E-Post Till Dina Kunder?

Du är inte ensam. Jag är medlem i många nyhetsbrev och uppskattningsvis 70-80% av alla som skickar ut mailen skriver rent för lång ! Jag tröttnar rätt snabbt på dessa och vill gärna läsa "poängen" direkt. Får jag inte göra detta utan istället möts av en vägg med text så blir det till att radera istället för att läsa vidare.

Pröva att regga dig på ett nyhetsbrev på någon amerikansk webbsida, där kommer du förmodlingen att mötas av en stor fet vägg av text som du inte kommer att orka skumma igenom... Här vill jag passa på att berömma svenska webbsidor ! De flesta har redan lärt sig att man vill ha korta mail som kommer till själva poängen nästan direkt.

Inspirationen till detta blogginlägg fick jag ifrån RobertBirming.se och där kan du även läsa om 3 saker som du bör tänka på innan du skriver ett mail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar