ekonomibloggar.nu

söndag, april 03, 2011

Malware Lokaliserat Och Borttaget Från Bloggen - Boven I Dramat Var En Bloggknapp

I ett tidigare blogginlägg så beskrev jag varför jag inte blev godkänd hos Blogvertiser, eller, rättare sagt, varför jag inte trodde att jag inte blev godkänd...

Detta visade sig vara helt fel ! Fick ett mail ifrån admin på Blogvertiser igår.

Hej!


Din blogg har nån form av virus eller malware på den, jag kan inte ens se den på min dator då den låser siten direkt på grund av säkerhetsrisken.


Får du bort den ska det inte vara några problem då jag kan kolla igenom sidan och se att allt är ok.


Jag har inte själv märkt någonting konstigt med bloggen. Jag har kunnat surfa in utan några som helst problem. Har kört Norton Antivirus också ett par gånger utan att den har upptäckt något skumt...

Men igår så laddade jag ner gratisversionen av antivirus programmet Avast. Prövade sedan att surfa in på min blogg. Det blev tvärstopp direkt ! Sidan kunde inte visas alls längre.

Då började den låååååååååånga resan mot att försöka hitta vad felet kunde vara. Det första jag gjorde var att göra en fullständig systemsökning med Norton Antivirus. Det sökte igenom 550.000 olika filer (fan va mycket skit man har i datorn som man inte använder!) och det tog ju sin lilla tid. När allt var färdigt så hittade antivirus programmet inte mindre än 17 säkerhetsrisker !!! Alla togs bort och nu kanske det skulle fungera !?

SVAR: NEJ !

Jag sökte då runt lite på google om hur man tar bort malware från datorn och hittade då detta inlägg. Efter att ha läst lite så bestämde jag mig för att ladda ner Malwarebytes Anti-Malware. Detta var gratis att ladda ner och även det bästa enligt TKJ.

Gjorde sen också en fullständig systemsökning med detta program och den lyckades hitta 3 filer som var infekterade med något form av virus. Det bästa med Malwarebytes är att man inte bara kan söka igenom datorn gratis, men kan även direkt ta bort skadliga filer helt gratis. Jag förstår varför många tycker att detta program är bäst...

Nu var väl alltig löst ?

SVAR: NEJ !

Fortsatte söka runt på google om hur man kunde gå tillväga och fann då att det är möjligt för skadlig kod att ligga inne i en gadget från blogger eller att någon skadlig kod hade smygit sig in i min HTML kod.

Hittade inget skumt med HTML koden. Allt såg bra ut. Testade då att ta bort olika HTML/Javascript koder... Den första gjorde ingen skillnad, inte den andra heller. Men... När jag tog bort mina små bloggknappar till olika bloggtopplistor så sa inte Avast till längre ! Den skadliga koden var lokaliserad och äntligen borttagen :) Tack gode gud !

Vet inte exakt vilken bloggknapp som innehöll den skadliga koden men det bryr jag mig inte om nu. Problemet är löst och nu kan alla som använder Avast också surfa in på min blogg utan några som helst problem. Härligt!

Uppdateringen har blivit lidande på grund av detta men nu ska den komma igång igen. Jag hoppas även bli godkänd hos Blogvertiser så jag kan komma igång och tjäna lite pengar där också.

2 kommentarer:

  1. Tillbaka länkar? Tack men hur gör man de?

    SvaraRadera
  2. Jag menar att du ska länka din bloggs URL från andra webbsidor. På detta sätt så får du en tillbakalänk till din blogg och dion pagerank kommer att öka.

    SvaraRadera