ekonomibloggar.nu

tisdag, april 19, 2011

Susan Wojcicki - Skaparen Av Google Adsense

Susan Wojcicki har spelat en oerhört stor roll inom Google. Det var nämligen denna kvinna som kom på den briljanta idéen med att skapa Google's egna annonsprogram, Google Adsense.

År 1998 så bestämde sig Susan för att köpa ett hus i Kalifornien. Detta var precis efter att hon hade tagit examen så hon var väldigt förväntansfull. Med på köpet fick hon ett stort garage som hon ansåg att hon inte hade någon större nytta av för tillfället så hon bestämde sig för att tjäna lite extrapengar varje månad genom att hyra ut det.

2 killar som just då var studenter på Stanford ringde direkt på erbjudandet för de behövde nämligen ett "kontor" för sitt nystartade företag. Vilket företag var då detta !? Just det,

GOOGLE!

Efter ungefär 1 år så var Susan Wojcicki själv en arbetande kvinna på företaget Google. Rykten säger att hon kom in som nummer 18 i företaget.

Du har kanske märkt att Google gör om sin hemsida när det börjar närma sog någon högtid som exempelvis jul,midsommar,påsk etc... Man brukar göra om Google logotypen. Detta står Susan för i allra högsta grad.

Men...

Susan's höjdpunkt i livet var ändå 2003. Det var just denna kvinna som la fram idéen om Google Adsense till sina chefer. Hennes annonsförslag togs emot på nästa sätt och ska vi ta ett exempel så omsatte Google Adsense 8 miljarder dollar år 2010. Inte illa... !

Läs Mer Om Kvinnan Bakom Google Adsense

Klicka Här För Att Börja Tjäna Pengar Med Google Adsense Programmet Redan Idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar