ekonomibloggar.nu

tisdag, april 26, 2011

Nyttiga Tips På Hur Du Kan Tjäna Mer Pengar På Din Blogg


Frågar du en proffsbloggare hur han eller hon kan tjäna så mycket pengar bara genom att skriva så kommer du nästan garanterat få detta svar tillbaka:

1. Jag skriver blogginlägg som löser folks problem och som är väldigt innehållsrika

2. Jag får en massa gratistrafik från sökmototorer som Google,Bing,Yahoo...

Om en bloggare tjänar pengar på sin blogg så måste han eller hon ha trafik. Har man ingen trafik så kommer man garanterat inte att tjäna några pengar heller. Det är en sak som är 100% säker.

Att skriva inlägg som löser folks olika problem har alltid varit väldigt hett. Om till exempel någon inte vet hur man rostar ett bröd, då söker kanske denna personen på frasen "Hur rostar man bröd i brödrosten". Har du då skrivit ett inlägg om just detta så kommer kanske din sida upp som nummer 1 hos Google.
Personen klickar sig in på din blogg och läser...

GRATTIS ! Du har precis löst ett problem för denna personen ! Känn dig stolt :)

Exemplet var kanske inte det mest geniala då de flesta inte behöver googla på hur man rostar ett bröd... Men principen är detsamma.

Folk älskar att läsa artiklar som börjar med "Hur Man". Vill du ha ett fint och jämnt trafikflöde till din blogg så ska du ibland skriva såna här inlägg. Folk kommer att uppskatta detta och dela dina inlägg på sociala nätverk såsom twitter,facebook eller kanske pusha.

Detta medför att du får mer trafik och därför tjänar du mer pengar :)

De flesta som lever på sitt bloggande betalar inte några jättesummor för annonsering. I de flesta fall så kommer faktiskt 100% av deras trafik ifrån olika sökmototorer. Främst då Google som är den ledande sökmotorn på internet.

För att kunna få en hel del trafik på detta sätt så krävs det givetvis att man har skrivit ett par inlägg. Det kan egentligen räcka med 1 inlägg men då måste man hamna högt för konkurrens kraftiga sökord från början och det kan vara rätt så tufft...

Undersök först och främst vad dina konkurrenter skriver om. När du har fårr lite humm om detta så kan du själv skriva ett inlägg med viktiga sökord för att i framtiden få en framskjuten placering för just detta sökord hos Google. Men plagiera inte dina konkurrenters texter !!

Även fast att det verkar som ett "enkelt" sätt så gör inte detta. Google kommer att straffa din sida och du kommer möjligen även få ett argt e-mail från webmastern som har skrivit originalet...

HA ALLTID UNIKT INNEHÅLL PÅ DIN BLOGG!

En artikel som har hjälpt mig mycket när det gäller att få trafik till sin webbsida är 7 tips på hur du får mer besökare till din blogg.

Mycket bra artikel och mycket bra skrivit, jag länkar gärna till såna här sidor och artiklar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar