ekonomibloggar.nu

lördag, april 23, 2011

Företaget Apple Sålde Iphone Mobiler Och Mac Datorer För 25 Miljarder $

Det råder ingen tvekan om att det går bra för elektronikföretaget Apple.

Försäljningen för andra kvartalet som slutade den 26 mars slutade med en ökning på 83% till den exakta summan av 24,67 miljarder dollar. För er som vill ha det omräknat i svenska kronor kan jag berätta att det i runda slängar är 155 miljarder kronor. Hyfsat för andra kvartalet ;)

Nettoinkomsten blev 5,99 miljarder dollar. Pratar vi aktier så är detta 6,40 dollar per aktie. Det var en oväntad hög siffra då analytiker hade räknat med 5,39 dollar per aktie. Men Apple är också kända för att vara väldigt blygsamma i sina egna prognoser.

Jämför man siffrorna från samma tidpunkt förra året så var försäljningen 13,50 miljarder dollar och då var nettoinkomsten "endast" 3,07 miljarder dollar. Apple bör alltså vara rätt nöjda detta året då försäljningen har ökat med över 10 miljarder dollar !

Nästan varje människa äger ju en Iphone idag. Iallafall bland mina kompisar. Jag känner mig lite utanför med en Sony Ericsson Xperia ;)

Där har även kommit fram siffror på hur många Iphones som såldes under andra kvartalet. Det är häpnadsväckande siffor, 18,65 miljoner Iphones har sålts runt om i världen ! Det är en enorm ökning jämfört med förra året och Apple måste vara helnöjda med resultatet såhär långt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar