ekonomibloggar.nu

onsdag, april 20, 2011

Nu Har Jag Tagit Bort Nofollow Attributet Från Bloggen !

Nu har jag äntligen anlutit mig till dofollow skaran bland bloggare och tagit bort attributet rel="nofollow" från min blogg ! Ingen mer nofollow på länkar i den här bloggen så ni vet.

När man startar en blogg på exempelvis Blogger eller Wordpress så blir den automatiskt "nofollow" från början. Enkelt förklarat så betyder detta att sökmototorer inte kommer att bry sig om externa länkar från din blogg såsom bloggkommentarer men även trackbacks.

På så sätt kan ingen spamma på din blogg bara för att få lite extra link juice. Eller, man kan ju ändå spamma men Google och andra sökmotorer kommer inte att bry sig om länkarna.

Jag är ett stort fan av alla som tar bort nofollow attributet från sina bloggar och egentligen borde alla ta bort det. Men problemet är att man kommer förmodligen att se mer skräpkommentarer som "Bra blogg", "Bra skrivit" eller "Jag gillar din blogg". Såna här kommentarer är enbart till för att boosta sin egen sida om man då slänger med en länk.

Jag kommer kanske att godkänna såna här, beror på vilket humör jag är på ;) haha.

Men om du ska kommentera så försök att komma med något nyttigt och intressant. Släng inte bara upp "bra blogg" kommentarer. Det blir inte så trevligt med 100 stycken sådana...

Jag har märkt att många bloggar inte godkänner kommentarer om man inte använder sitt riktiga namn. Detta tycker jag är fel. Tar man bort nofollow från sin blogg så bör man godkänna en som kommenterar med namn som "Bilförsäkringar", "Trädgård" eller kanske "Tjäna pengar".

Jag bryr mig inte om du använder såna här namn. Äger du en domän med namnet www.dombästabilförsäkringarna.se och vill komma högre upp när någon söker på Google för sökordet "Bilförsäkringar" så kan du använda detta ord på min blogg. Jag ger dig gärna lite extra link juice :)

För er som äger en blogger blogg och också vill ta bort nofollow attributet så kommer här snart komma upp ett inlägg om hur man gör just detta. Så glöm inte att surfa tillbaka då och då ;)

6 kommentarer:

 1. bra blogg, hehe kunde inte motstå, håller mig eng dofollow, min kommentar är lika bra som någon annans så varför skulle jag straffas för jag råka ha en shop också? ok när det kommer 100+ tals från ryska servrar ok då får man väl agera.

  SvaraRadera
 2. haha ;) Nu har du ju använt ditt namn som ankartext och det hade alla godkänt. Men om du istället för "crille" hade använt "nettoapoteket" så hade inte alla godkänt detta.

  Det jag menar är att jag själv kommer att godkänna såna här. Man är alltså inte tvungen att skriva sitt riktiga namn.

  SvaraRadera
 3. Bra inlägg, hur ställer man in så man inte har nofollow nu då?

  Sen dom införde det är det oftast jättesvårt att som ny bloggare få inlänkar till sin blogg

  SvaraRadera
 4. Jag tackar för det Andreas.

  Man går in på sin "HTML Redigerare" och söker upp rel="nofollow". Därefter tar du bort detta helt.

  Sen har du do follow :) Svårare är det inte.

  Jo, jag håller med dig angående det. I början får man verkligen kämpa för att komma nånvart.

  SvaraRadera
 5. Bra blogg. ;) Nä, men allvarligt. Har kikat in här då och då och gillar det du skriver. Lade nyss märke till din widget från snurra.se och blev nyfiken, hur tycker du den funkar? Har det vart nån hjälp? Har verkligen problem att komma igång med att få inlänkar och stadigt komma över 100 besökare/dag för min träningssajt.

  SvaraRadera
 6. Haha, godkänner ändå den kommentaren då du fick in lite mer text ;)

  jag tackar för det. Kul att det uppskattas. Jodå, den har hjälpt mig att få ny trafik men inte så som jag trodde först. Men i ärlighetens namn finns där många andra tjänster som är bättre.

  Men jag gillar ändå Snurra widgeten. Rätt kul grej som ändå genererar i lite ny trafik. Hemligheten är givetvis att ha en lockande rubrik och bild.

  100 besökare om dagen är rätt mycket om din sajt inte ligger bra till hos sökmotorer. Jag har aldrig själv kommit upp i 100 besökare på 1 dag. Rekordet är väl runt 60-70 skulle jag tro.

  Och jag startade den här bloggen i februari...

  Det är tuff konkurrens om varje besökare idag tyvärr.

  SvaraRadera