ekonomibloggar.nu

fredag, januari 13, 2012

Sammanfattning av inkomsterna från Clickbank 2011

13 dagar efter att nyår har infallit får jag äntligen tummen ur och skriva en sammanfattning om mina inkomster från Clickbank 2011. Detta inlägg var egentligen inte tänkt att skrivas men eftersom många var lite nyfikna på hur det hade gått för mig så delar jag mer än gärna med mig av informationen :) Jag är själv väldigt intresserad och fascinerad över att läsa hur andra går tillväga för att tjäna pengar på nätet och jag hoppas att ni tycker detsamma.

2011 = 6 checkar


Under hela 2011 fick jag sammanlagt 6 checkar skickade till mig. Summorna på dessa checkar varierade mellan 700-1100$ för varje gång. Bakar man ihop alla checkarna så får man fram summan 5616.99$ som ni kan se på bilden här nedanför.


Men... då ska man inte glömma de pengar som jag inte hann få utbetalda innan det blev 2012. Det var nämligen en fin summa på 1050$ som jag också måste ta med i beräkningen. 4 dagar in på det nya året gjorde Clickbank en uppdatering av mitt konto som ni kan se på följande bild.

Klicka för större bild

Om man då gör en enkel uträkning får man fram följande siffror:

5617 + 1050 = 6667$ !

Alltså, år 2011 tjänade jag sammanlagt på Clickbank 6667$ genom att vara affiliate åt andras produkter

Inte illa enligt mig själv och målet som jag har satt upp för 2012 är att tjäna mellan 12.000-15.000$. Jag brukar vanligtvis inte sätta upp mål då det alltför ofta slutar med att man aldrig slutför dom. Men när det gäller Clickbank gör jag ett undantag då jag verkligen tror att detta mål är fullt möjligt. Jag lär ju iallafall inte tjäna mindre...

10 kommentarer:

 1. Wow riktigt snyggt jobbat må jag säga! Har faktiskt ingen erfarenhet av just clickbank men det verkar ju fungera riktigt bra för dig. Btw driver du företag kring detta? Vore roligt att diskutera lite sådana frågor :)

  SvaraRadera
 2. Jag tackar för det.

  Absolut, det fungerar otroligt bra. Mina engelska sajter konverterar lite bättre i sales än de svenska men det skiljer inte mycket. Skulle säga 60-40%.

  Har tankar på att starta upp 2 sajter till och promota 2 nya produkter som jag just nu testar. Men det verkar lovande :) För övrigt finns det en hel del skräp som säljs på Clickbank.

  Nej, inget företag inu. Driver det mer som en hobbyverksamhet. Men jag har funderat på att starta upp något men detta får vänta tills jag orkar sätta mig in i hur allt fungerar.

  Finns mycket nytt att lära sig då.

  SvaraRadera
 3. Schysst blogg Rasmus!

  Jag tänker själv börja med marknadsföra produkter från clickbank nu i dagarna. Men kollar först på hur man löser det skattemässigt. Du hade fin inkomst, men tyvärr får man bara tjäna 50 000 som hobbyverksamhet som du säkert redan vet om.

  Hör gärna av dig om du vill snacka lite mer

  SvaraRadera
 4. Tackar för det Tony :)

  Riktigt kul att du också ska testa Clickbank. Vad är det då för produkter som du ska promota ? Inom vilken niche ?

  Jo, det var ett av de första sakerna som jag kollade upp. Skatten måste ju "tyvärr" in också annars kan det bli jobbigt i framtiden.

  Hade varit kul att veta hur det går för dig.

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat :)

  Tips: sätt av en procent av bruttoinkomsterna och sätt in dem på, tja inte fonder just nu, men SBAB har 3% i ränta (Akelius har 4% men ingen insättningsgaranti).

  Ex: Om man har enkel bokföring så ska 2012 års inkomster betalas skatt för i mars 2014 ... under förutsättning att du uppgett ett beräknat minusresultat det första året (det är en självklarhet att uppge!!)

  Alla bäckar små ;)

  SvaraRadera
 6. Tack för det. Nja, och få 3-4% i ränta på sparat kapital har aldrig riktigt varit min grej. Enligt mig är det bättre och använda pengarna till att få sin business att växa.

  Exempel är annonsera genom Adwords, Pusha, Facebook etc... Fler hittar till ens sajt och samtidigt tjänar man mer pengar. Då blir räntan man får liksom inte mycket värd i mina ögon ;)

  SvaraRadera
 7. Nja, de pengar jag menar är skatt & moms som förr eller senare måste betalas in till staten, mindre kul om de pengarna inte finns längre när skattemyndigheten vill ha sin del av kakan :)

  Många många har hamnat i en svår situation efter att ha blåst alla pengar utan att lagt undan till skatt & moms!

  Vinsten i sitt företag är något helt annat och det är en bra idé att återinvestera det kapitalet!

  SvaraRadera
 8. Jaha, då missförstod jag. Det har du helt rätt i, ingen dum idé alls.

  Man har ju läst om en del människor som försatt sig i extremt kluriga situationer angående skatt så det vill jag undvika till varje pris tack.

  Tack så mycket för tipset !

  SvaraRadera
 9. Hej Rasmus. Vad kul att de går bra för dig, jag undrar hur man får ut pengar från clickbank checkar.

  SvaraRadera
 10. Tjena !

  Clickbank checkarna skickas till den adress som du har angivit på ditt Clickbank konto. Detta förutsätter att du har kommit över utbetalningsgränsen som man själva väljer. Du kan välja så lite som 100$ och uppåt.

  Efter att du har mottagit checken så hämtar du ut den på din bank. Tyvärr tillkommer en avgift på utländska checkar. Jag själv betalar 250 kr varje gång jag hämtar ut min.

  Men detta varierar från bank till bank. Vissa banker tar 500 kr för att hämta ut checken så kolla upp detta med din bank innan du får en check utbetald.

  Pengarna sätts sedan in på ditt bankkonto :)

  SvaraRadera