ekonomibloggar.nu

tisdag, januari 10, 2012

Hur man skaffar sig en avatar genom gravatar

Rubriken kan förbrylla en aning kanske. Men jag ska förklara vad det hela handlar om. Om du läser den här bloggen så har du säkert läst fler bloggar genom livet och kanske även skrivit en kommentar ? Jag antar att så är fallet. Då har du säkert också sett att vissa personer som kommenterar väljer att visa en liten bild bredvid sitt namn. Med andra ord, en gravatar.

En gravatar kan beskrivas som en "globalt igenkänd avatar" som det så fint också kallas för. Denna lilla bild följer med dig överallt när du postar en kommentar förutsatt att du skriver in E-Post adressen som din gravatar är kopplad till. Syftet med det hela är att andra bloggare,webmasters,privatpersoner,företag etc enkelt ska kunna identifiera vem du är. På så sätt blir det lättare att bygga upp sitt rykte och även integrera med andra på internet.

Alla kommer att känna igen dig omedelbart :)

Jag har själv alltid kommenterat på andras bloggar utan någon egen bild. Hela grejen har känts onödig och varför skulle man vilja visa sin bild hela tiden ? Det är väl ingen som bryr sig om det ändå ? Men jag har helt ändrat uppfattning.
Det är faktiskt rätt så trevligt och verkligen se vad för person man konverserar med. Bilden dom använder kan givetvis vara falsk eller föreställa någon annan person men i de flesta fall använder man nog sig själv som avatar. Varför skulle man exempelvis vilja använda en kändis eller sin bror som visningsbild!?

Hur man skaffar sig en avatar genom gravatar

Hela processen är oerhört simpel. Surfa vidare till Gravatar's hemsida genom att klicka här.

Klicka på "Skaffa dig en Gravatar idag".

Nu bör du titta på en liknande sida som du ser här nedanför.


Skriv in din E-Post adress. Det är väldigt viktigt att du alltid använder dig av samma E-Post adress när du kommenterar som du registrerar din gravatar med. Annars kommer din bild inte att synas bredvid ditt namn. Många har ju fler än ett E-Post konto idag. Så glöm inte detta.

Ett aktiveringsmail kommer sedan att skickas till din angivna E-Post adress och där klickar du på aktiveringslänken. Sen är det bara att följa resten av instruktionerna och därefter välja din alldeles egna gravatar.

Välj bild med omsorg för i framtiden kommer du alltid att förknippas med just den bild du väljer. Man kan givetvis ändra när man vill men tänk efter innan du väljer. Jag valde till exempel samma bild som jag har som visningsbild här på Blogger.

Varför ? `

För jag ser så oerhört cool ut i mina solglasögon :) haha.

2 kommentarer:

  1. Bra tips!
    Man kanske skulle se till att skaffa sig en avatar, känns ju faktiskt lite trevligare med en bild. Skall skriva upp detta på min icke-existerande planeringslista.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte det kvittade i början men det är som du säger, lite trevligare att konversera med en person som har lagt till en bild.

    Haha, du lagrar det i huvudet. Det är bästa platsen ;)

    SvaraRadera