ekonomibloggar.nu

fredag, januari 27, 2012

Tjäna pengar på Videofy

De som driver en blogg idag kombinerar ofta text med en hel del bilder. Vissa väljer även att lägga upp sina videoklipp på sin blogg. På så sätt tillför man lite extra "liv" i bloggen och den blir även roligare att läsa för besökaren. Om jag då säger att du kan tjäna pengar på dina videoklipp, vill du börja göra detta då ?

Jag antar att svaret på min fråga är ett stort JA !

Tjäna pengar på videofy

Webbtjänsten Videofy erbjuder nämligen alla bloggare chansen att börja tjäna pengar relativt lätt. Det enda du behöver ha är en blogg och antingen en mobilkamera, videokamera eller webbkamera så att du kan spela in videos !
Formatet du spelar in i, har inte så stor betydelse då Videofy kan hantera de flesta format snabbt och enkelt.

Hur gör man för att tjäna pengar ?

Först och främst måste man spela in en video. Vad videon ska handla om bestämmer du helt och hållet själv. Det kan vara vad för kläder du har köpt, vad du hittar på med på gymmet, vilka dina kompisar är etc...Alternativen är oändliga och bara din fantasi kan sätta stopp.

Men en sak som Videofy har som strikt policy, är att ingen nakenhet eller pornografi får förekomma i några videoklipp överhuvudtaget. Då riskerar man att bli utkastad och avstängd.

Så planerar du något sådant får du söka efter andra tjänster.

När din video är färdig lägger du upp den på din blogg. Därefter kommer annonser att visas varje gång (annonserna genereras automatiskt så det behöver man inte fixa själv) som någon väljer att titta på din video och du får betalt för varje annonsvising. Ett bra tips för att få fler visningar är att dela din video på sociala medier såsom Twitter och Facebook.

Videofy erbjuder 3 olika sätt

Man har möjlighet att tjäna pengar på 3 olika sätt. Dessa presenteras här nedanför.

 • CPM Blog-Ad | Precis innan din video visas, kommer en annons också att visas över innehållet.


 • CPM Overlay | Overlay betyder att en annons ligger precis ovanför videon. Alltså, precis som Blog-Ad. Skillnaden är bara att overlay annonsen visas under tiden någon kollar på videon.


 • CPM Pre-Roll | När man trycker på play-knappen så visas inte din video först. Utan en kort reklamfilm kommer att visas istället. Filmen är inte så vansinnigt lång, mellan 10-20 sekunder är rätt vanligt.


 • CPM står för "Cost Per Mille" och det kan även kallas för CPT (Cost Per Thousand) Förklaring till de olika begreppen hittar du här.

  Hur mycket pengar går det att tjäna ?

  Det finns ingen gräns för hur mycket man kan tjäna. Däremot bestäms det av hur många videoklipp du lägger upp, hur många som tittar på videoklippen, vad dina videoklipp handlar om och var dina besökare kommer ifrån.
  Driver du en hyfsat stor blogg men en hel del besökare kan man tjäna riktigt enkla pengar vill jag lova.

 • Med Blog-Ad tjänar man mellan 5-10 kr.


 • Med Overlay tjänar man mellan 25-50 kr.


 • Med Pre-Roll tjänar man mellan 50-100 kr.


 • När får jag mina intjänade pengar ?

  Den 25:e i varje månad betalar Videofy ut pengar till samtliga sina medlemmar. Men... då måste man har tjänat över 500 kr, annars hålls pengarna inne tills nästa och betalas ut då istället förutsatt att du har nått utbetalningsgränsen.

  Betalningen sker antingen med PayPal eller direkt bankbetalning. Detta väljer man själv.

  Som du ser, så går det att tjäna pengar på videofy hyfsat enkelt. Som jag nämde innan, det enda du behöver är en blogg och någonting att filma med, sen är det bara att köra igång !

  4 kommentarer:

  1. Youtube har ju också något annonssystem och betalar den som lägger upp videoklippet. Det är jag lite mer intresserad av då det känns som att youtubefilmer har lättare att spridas organiskt och syns mer i sökresultat. Nåt du har testat?

   SvaraRadera
  2. Intressant tanke Daniel. Har inte tänkt i de banorna faktiskt. Som du förstår då, har jag inte testat youtube videoklipp för att tjäna pengar.

   Men det ska kollas upp lite närmare inom snar framtid. Skriver jag om det länkar jag givetvis till din sajt som tack för tiåset :)

   SvaraRadera
  3. Vore kul att läsa om du undersökte det. Stort tummen upp för sidan förresten, jag hittar nästan alltid några fina tips när jag kikar in här! ;)

   SvaraRadera
  4. Det ska jag definitivt göra. Kul att du uppskattar bloggen och även hittar lite användbara tips. Det är de som är tanken :)

   SvaraRadera