ekonomibloggar.nu

lördag, januari 07, 2012

Komoona - Ett verktyg för att erbjuda annonsplats till dina besökare på ett enkelt och smidigt sätt ?

Att synas på internet är otroligt viktigt om man vill tjäna pengar. Syns man inte, så finns man inte. Det är den tuffa verkligheten för alla som är verksamma på nätet. Komoona erbjuder därför en kanonbra tjänst (så som jag ser det) för att andra människor ska kunna annonsera och synas på ens hemsida eller blogg.

Hur fungerar Komoona ?

1. Först och främst måste man signa upp ett konto hos Komoona. Det är helt gratis att gå med så du behöver inte oroa dig.

2. Man får sedan en kod som du måste placera precis före den avslutande </body>  taggen. Detta är inte nödvändigt om du bloggar på exempelvis Blogger, Wordpress, Joomla, Drupal med flera... Då kan du hoppa över detta steg och ta dig från steg 1 till 3 istället. Min blogg är hostad på Blogger så jag slapp detta steg.

3. Du blir även tilldelad en andra kod som du måste klistra in på din blogg. Detta för att Komoona widgeten ska bli synlig för alla dina besökare. Men nu behöver du inte lägga till kod till din HTML kod. Nu klistrar du bara in koden som en helt vanlig widget. Du väljer själv var du vill placera din annons och du väljer även hur din annons ska vara utformad. Finns många annonser att välja från!

4. Klicka på "spara" och nu var det klart!

Eller, det finns faktiskt några fler steg i processen som exempelvis att välja pris för vad det ska kosta att annonsera, men här tog jag bara upp "basic" stegen. Men det är inga svåra saker så det lär inte bli några problem för dig :)

När allt är klart så finns där ett problem. Texten i din widget kommer nämligen att visas på engelska. När någon klickar på den så kommer texten att visas på svenska men det hade kanske varit roligare om all text visades på svenska ? Det ger ett mer seriöst intryck enligt mig. Detta är inga som helst problem !

Logga in på ditt Komonna konto, klicka på "Edit place holder", välj din annons som du vill ändra (man kan skapa fler än 1 om man så önskar) och kryssa för rutan "Create your own custom place holder". Sen är det fritt fram att skriva egen text, välja storlek på texten, ändra färger på widgeten såsom bakgrund, ram och text. När du känner dig nöjd så klickar du på "save" knappen längst ner till höger. Din widget kommer automatiskt att ändra sig och börja använda de nya inställningarna på direkten.

Nu bör du ha all text på svenska ?

Om du kollar i min sidebar till höger så har jag valt vit bakgrund, svart ram och blå färg på texten. Detta för att widgeten ska passa in på min blogg. Men man väljer precis de färger man tycker blir snyggt.

För övrigt så kan man hålla koll på statistik. Hur många som exempelvis har klickat på din widget och även hur många visningar den har fått de senaste 7,14,30 eller 60 dagarna.

Vad kostar det att annonsera ?

Som jag nämde lite längre upp i bloggposten så väljer man pris själv. Jag har valt att sätta ett pris på 10€ för 7 dagar. Detta motsvarar runt 80-90 kr beroende på vad euron har för kurs. Man kan givetvis välja att annonsera fler dagar men då blir det också dyrare. Vill du ha fullständig information om vad det kostar att annonsera på den här bloggen ska du klicka på widgeten som du finner i höger sidebar.

Hur får man pengarna utbetalda ?

Alla pengar betalas genom PayPal. Man måste därför skaffa ett PayPal konto om man inte har detta redan. Men där finns 2 olika versioner av Komoona när det gäller betalning. Mer om detta kan du läsa på Superaffiliate - Komoona – Låt Andra Annonsera På Din Blogg där jag faktiskt fick tipset om just Komoona.

Stort tack till Superaffiliate för detta !

Mina tankar och era tankar ?

Jag kommer att visa widgeten en stund här på bloggen. Finns där inget intresse av att annonsera kommer jag att plocka bort den igen. Men jag ger det runt 2 månader.

UPPDATERAT: Utvärderingen är nu avslutad och resultatet kan du läsa här

Vad är era tankar om Komoona ? Är det en bra tjänst ? Har du själv använt den ? Ska du använda den ?

4 kommentarer:

 1. Helt klart intressant, jag planerar att försöka skaffa egna annonsörer och detta verkar ju vara en möjlighet för de. Skall bli intressant att följa hur det går med ditt "försök".

  SvaraRadera
 2. Tycker också det ska bli spännande. Det är svårt och veta vilket pris man ska sätta. 10€ för en vecka kanske är för dyrt. Har inte så bra koll på vad man egentligen ska ta för pris.

  Men får se om någon hoppar på :)

  SvaraRadera
 3. Nej har inte eller någon koll på de, men detta känns ju som ett bra sätt att ta reda på om det funkar ;)

  SvaraRadera
 4. Helt rätt ! Ska skriva ett inlägg om någon vecka. Men för tillfället är det väldigt lugnt...

  SvaraRadera