ekonomibloggar.nu

fredag, januari 27, 2012

Google Adsense har lanserat ett roligt adsense tillägg till webbläsaren Chrome

Se hit, alla adsenseberoende människor ! Nu har nämligen Google Adsense gjort det ännu lättare att kolla sina intäkter med endast ett klick, förutsatt att du använder webbläsaren Chrome.

Tillägget som har lanserats går under namnet Adsense Publisher Tool och varför ska man då ladda ner detta ?


 • Man slipper att logga in på sitt Adsense konto varje gång man vill se hur mycket man har tjänat • Tilläget visar en liten diskret knapp längst upp till höger i webbläsaren som inte på något sätt stör navigeringen eller liknade. • Tillägget är 100% gratis att ladda ner • Med endast ett litet klick kan du se exakt vad du har tjänat idag, igår, nuvarande månad, förra månaden, vilka 5 kanaler som presterar bäst, vilka 5 webbadresser som presterar bäst och sist, men inte minst, hur mycket pengar du har tjänat sedan du registrerade ditt Adsense konto. Detta syns längst ner och på engelska kallas det för "Lifetime revenue".

  Personligen så tyckte jag att lifetime revenue var den roligaste funktionen.

  Show ad overlays

  Är också en av funktionerna som följer med i tillägget. Surfar du in på någon av dina egna sajter som kommer "show ad overlay" rutan att visas om du klickar på knappen i din webbläsare. Kryssar du för denna kan du se exakt hur mycket pengar dina annonser har genererat idag, igår och de senaste 7 dagarna.

  Denna information går givetvis också att få när man loggar in på sitt Adsense konto men som sagt, detta sparar lite tid och det är aldrig fel.

  Jag själv har aldrig lagt särskilt mycket tid på att utvärdera vilka annonsenheter som presterar bäst (Jag vet, detta är nästan obligatoriskt att hålla koll på). Men efter att ha testat denna funktion fick jag verkligen svart på vitt vilka enheter som nästan inte genererade en enda krona.
  Dessa togs bort för några dagar sedan och ersattes med nya, fräscha annonsenheter som jag placerade på andra ställen. Resultatet blev riktigt bra då jag redan tjänat mer pengar på dessa än de gamla annonserna...

  Så använd show ad overlay funktionen för att se hur dina annonser presterar.
 • Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar