ekonomibloggar.nu

tisdag, april 05, 2011

Hajpa - En Växande Mediesajt Där Man Kan Posta Intressanta Nyheter


Hajpa har funnits en stund nu, faktiskt enda sedan augusti 2006. Ska jag vara helt ärlig så visste inte jag inte att denna sida existerade förrän december 2010 ! Så bra koll har jag...

Hjärnorna bakom detta fenomen står de båda herrarna Johan Arvidsson och Mattias Karlsson.

Vad Är Då Hajpa För Något?

Som min rubrik redan har avslöjat så är Hajpa en mediesajt, en svensk mediesajt vill sägas också. Man kan egentligen säga att Hajpa är likadant som Pusha med den lilla skillnaden att istället för att "pusha" något så "hajpar" man något.

Konceptet går helt enkelt ut på att läsarna ska styra vad som är viktigt och vad som inte är lika viktigt. Man samlar de bästa nyheterna på ett ställe och tycker någon att din nyhet är grym så hajpar dom det och då hamnar du högre i topplistan.

Varför Är Det Bra Att Hamna Högt I Topplistan?

Låt oss säga att du har skrivit ett nytt inlägg på din blogg. Låt oss säga att det handlar om sökmotoroptimering där du går igenom hela processen från topp till tå. Du väljer då att lägga in ditt "scoop" på Hajpa. Efter 20-30 minuter har hundratals personer upptäckt detta och även hajpat det.

Då hamnar du högt upp i topplistan och du får ny härlig trafik till din blogg väldigt snabbt ! Du förstår säkert för att något ska anses som populärt så måste det vara saker som intresserar människor. Det ska exempelvis inte vara vilken maträtt du käkade till middag idag...

Det är inte tanken med Hajpa...

Skriver du om ett specifikt ämne som jag gör så försök att skriva ihop guider om allt möjligt. Människor älskar att läsa om hur man gör saker på rätt sätt. Glöm sen inte att posta det på Hajpa så du kan få trafik till din webbplats :)

Fördelar Med Att Regga Sig Hos Hajpa

1. Du kan börja posta länkar direkt.

2. Du kan hajpa andras "scoop" som du tycker verkar intressanta.

3. Du kan även dissa andras nyheter om det är något kasst.

4. Du kan skriva kommentarer om en nyhet.

5. DU KAN INTE HAJPA DINA EGNA NYHETER! Det får helt enkelt andra stå för.

Den femte punkten förstod du säkert innan men man vet ju aldrig ;)

Som min rubrik också beskriver, Hajpa är en "växande mediesajt". Pusha är mycket större för tillfället men det kan också vara bra med lite konkurrens då dina nyheter har större chans att synas !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar