ekonomibloggar.nu

måndag, augusti 12, 2019

Lär dig att spara tusenlappar när du lånar pengar

Under livets resa så behöver de flesta människor någon gång låna pengar och anledningarna kan vara många. Det allra vanligaste är såklart när man har blivit vuxen och är på jakt efter sin första bostad då ens sparande (om man hunnit komma igång med något sådant) vanligtvis inte räcker hela vägen. Men hur ska man egentligen gå tillväga och vad bör man tänka på när man är i behov av ett lån ?

Jämför alltid räntor

Idag finns här massor med långivare online som mer än gärna vill ha just dig som ny kund och med tanke på den enorma konkurrensen rekommenderas det starkt att du sätter dig ner i lugn och ro för att jämföra räntorna hos olika långivare. Ett vanligt misstag som många gör idag är att ta lånet hos sin bank då det är "det lättaste alternativet" men det kan också innebära att du kommer att betala onödiga tusenlappar i avgifter på lång sikt. Pengar som kan spenderas på något roligare, inte sant ?

Privatlån kan bli en dyr affär

Privatlån, även kallat blancolån i folkmun, är ett av de sämre lånen man som individ kan ta då detta innebär att man inte har något att sätta som säkerhet. Ingen säkerhet för långivaren resulterar oftast i skyhög ränta för låntagaren och det är definitivt ingen bra kombination om du är på jakt efter att spara pengar. Men hos Moank är det faktiskt möjligt att få ett ganska förmånligt privatlån då man kan ansluta sin arbetsgivare och på så sätt få en av marknadens lägsta räntor.

Räntan bestäms indviduellt efter att din ansökan har granskats och godkänts och vid godkänt lån kommer avbetalningen av lånet ske automatiskt varje månad vid utbetalning av din lön. Kan knappast bli smidigare!

Låna tillsammans med någon

Det är alltid bättre att ta ett lån tillsammans med någon då man kan uppvisa två inkomster på pappret och detta är något som kan pressa ner räntan ytterligare av ganska logiska skäl. Skulle där t.ex inträffa något oväntat med din anställning så har har man inkomst nummer 2 att falla tillbaka på. Jag själv har ett pågåande lån med en familjemedlem och på så sätt fick jag ett mycket mer förmånligt lån i jämförelse med om jag tagit det på egen hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar