ekonomibloggar.nu

tisdag, mars 15, 2011

Trodde att bloggen skulle dö ut...

De senaste dagarna har inneburit en tvärvädning för en av mina bloggar. Jag skrev ihop en enkel blogspot.com blogg för några månader sedan om ett jobba hemifrån system som jag anser vara väldigt bra. Inte bara för nybörjaren utan också för den med mer erfarenhet.

Meningen med den bloggen var att kunna ranka högt för sökordet "jobba hemma" men det har gått sådär. Jag tröttande helt enkelt på att bygga inlänkar till sidan och sen dess har den varit helt död...

Jag bestämde mig för att försöka få igång den så jag postade några kommentarer på andra bloggar, skrev en artikel och posta den till en artikelkatalog och jag la även in min URL med ankartext "jobba hemma" som min signatur hos olika forum.

Detta medförde att bloggen kom upp till sjätte sidan på google när man gjorde en sökning på jobba hemma. Inte jättebra men innan var jag mellan sida 20-30 så en förbättring iallafall.

Men det mest intressanta var ändå att jag har börjat få 20-30 unika besökare varje dag och dessa personer gillar verkligen mina adsense annonser! Med så lite besökare kan man ju bara glad om man får 1-2 klick men jag har lyckats få 6-10 klick varje dag. Känns lite förbryllande med så lite trafik men mallen jag använder och annonsplceringarna är kanske grymt bra ??

Jag vet faktiskt inte men roligt är det. Nu känns det som om jag har fått ny energi till att skaffa inlänkar och på så sätt placera mig högra hos google !

Direkt när jag såg detta tänkte jag:

Om mallen och annonsplaceringarna genererar så många klick med så lite besökare så kan jag ju skaffa samma mall och exakt samma annonsplaceringar till denna bloggen?

Men... Det blev problem direkt. Allting såg väldigt dumt och spammigt ut så det får va så. Behåller min gamla :)

Jag är en aktiv användare av nyhetsnätverket Pusha och jag hittade en rolig sak som hade fått 45 pushningar ! Många väljer att skriva milslånga texter om sökmotoroptimering men här är en grundkurs om hur det går till. Egentligen behöver man inte veta mer :)

Världens Kortaste SEO Guide !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar