ekonomibloggar.nu

fredag, mars 25, 2011

Visa Relaterade Länkar Under Varje Blogginlägg Med LinkWithin På Din Blogger Blogg

Driver du en blogg och har några få blogginlägg så kommer det att vara ganska lätt för dina läsare att hitta till alla. Men... driver du en blogg och har ett par hundra blogginlägg så kan det bli ganska klurigt för dina läsare att hitta till alla.

LinkWithin är en blogg widget som visar relaterade länkar under varje blogginlägg som du har skrivit. Widgeten försöker alltid att välja ut inlägg från ditt egna bloggarkiv som är relaterat till just det som du har skrivit om. På så sätt kan man "hålla kvar" sina läsare och få dom att läsa mer!

Som ni kan se så använder jag själv LinkWithin på den här bloggen och det ser väl inte så dumt ut? Kommer man till en blogg och har läst ett bra inlägg så vill man ju gärna läsa mer, då passar det perfekt att ha 4 länkar till andra liknande posts.

En av de största problem som en bloggare har är att gamla inlägg glöms lätt bort. Man skriver det, några läser det, om 1 vecka är det bortglömt... (Om man då inte fortsätter att bygga länkar och på så sätt får en bra placering i google) Känner du igen detta?

Men med denna enkla widget så kommer ALLA dina inlägg att synas, därför är den så smart. En annan sak, har du adsense annonser eller säljer något som en affiliate så ökar du dina chanser att tjäna pengar genom att länka till äldre inlägg.

Du får dina läsare att stanna kvar på din blogg en liten stund till och för varje minut som dom är där kan dom möjligen klicka på annonser, köpa en affiliateprodukt eller något annat!

Man behöver inte heller oroa sig för att widgeten ska se ful ut, den passar perfekt till alla bloggar. Det är även gratis att skaffa den, inga fula annonser kommer att synas och man behöver inte ens registrera ett konto!

Guide Om Hur Du Skaffar LinkWithin Widgeten Till Din Blogg

1. Gå till LinkWithin.com/learn


2. Skriv in din Email, länken till din blogg, vilken bloggplattform du använder, (Blogger kör jag på) hur många länkar som ska visas (Jag kör på 4 då detta ser bäst ut för min del) och har din blogg ljus text på en mörk bakgrund så kryssar du i den rutan.

3. Klicka sedan på "Get Widget".

Då ska du se den här sidan framför dig:


4. Följ instruktionerna på den här sidan. Där är både text och bild så det är oerhört lätt att förstå. Förstår du ändå inte riktigt så skriv en kommentar till mig så ska jag hjälpa dig :)

5. KLAR ! Nu ska LinkWithin synas på din blogg!

Jag rekommenderar starkt till alla bloggare att använda sig av denna enkla widget. Den ser inte mycket ut för världen men den är väldigt kraftfull.

4 kommentarer:

 1. Bra tips! Använder mig själv ofta av YARPP för att visa relaterade blogginlägg, men Linkwithin ser ju helt klart snyggare ut och verkar fungera bra också.

  Du vet inte om det finns någon möjlighet att ta bort länken till Linkwithin under widgeten?

  SvaraRadera
 2. Tackar för det :)

  Jag har märkt att de flesta använder sig av LinkWithin. Det är ju så enkelt att komma igång, behöver inte ens starta ett konto först!

  Jag har undersökt möjligheten att ta bort länken under widgeten men dessväre kan man inte göra detta. LinkWithin vill väl gärna ha en tillbakalämk till sin webbplats misstänker jag ;)

  SvaraRadera
 3. Hej! Undrar om du vet hur man översätter till svenska? Min visas med "You might like:"

  SvaraRadera
 4. Vilken bloggplattform använder du ?

  Du kan behöva ändra det manuellt i koden som du klistrade in på din sida.

  SvaraRadera