ekonomibloggar.nu

lördag, mars 05, 2011

5 Tips På Hur Du Kan Tjäna Mer Pengar Med Adsense

De flesta som bloggar om något ämne använder sig av adsense för att tjäna lite extrapengar varje månad. Läs mer: Vad Är Google Adsense. Det är de allra vanligaste sättet inom annonsering men affiliatemarknadsföring kommer inte långt därefter.

Går du till google och gör en sökning på "adsense" så kommer där komma fram otroligt mycket information från var du ska ha dina annonser för att tjäna mest pengar till hur du skapar ett adsense konto. Jag har läst igenom det mesta och även provat det mesta.

Jag har även märkt vad som inte fungerar och vad som fungerar lite bättre så i detta inlägg skulle jag gärna vilja dela med mig av mina 5 bästa tips på hur du kan tjäna mer pengar på adsense på väldigt kort tid.

1. Ha alltid unikt innehåll på din sida

Har du någonsin tänkt att "det skulle vara enkelt att kopiera vad någon annan redan har skrivit och sen få massor av besökare på detta sätt" ? Jag kan erkänna att i början av min internetkarriär så tänkte jag precis likadant. Jag insåg inte felet just då. Jag kommer även ihåg att jag kopierade en engelsk artikel från Ezinearticles rakt av och posta den på någon annan artikelkatalog ! Ändrade givetvis länkarna så dom pekade till min webbsida istället.
Detta blev inte så jättepopulärt när den "riktiga" författaren surfade in på min artikel och läste den...

Jag blev avstängd ganska snabbt och han skrev även en kommentar med att han skulle polisanmäla det hela. Sen dess har jag aldrig kopierat någon annans artiklar eller dylikt. Jag lärde mig den hårda vägen och ibland krävs det för att man ska fatta!

Så sammanfattningsvis, skriv alltid unika artiklar. Du kommer att ranka mycket bättre i sökmotorer för google älskar unikt och nytt innehåll. Att få besökare från olika sökmotorer idag är guld värt och det blir lättast med unikt innehåll.

2. "Smält in" dina adsense annonser

Detta är ett otroligt debatterat ämne inom adsense annonsering. Ska man försöka smälta in annonserna på webbsidan eller ska man ha en "skrikig" färg som säger "JAG ÄR EN ANNONS" ?
Där finns nog lika många åsikter om detta som det finns människor i världen men enligt mina test så ska man alltid sträva efter att smälta in sina annonser med färgerna på sin sida.

När en surfare besöker din webbsida så ska han eller hon tro att annonserna "hör till" sidan. Kanske dumt att uttrycka det så men du förstår vad jag menar. Det ska se naturligt ut för besökaren helt enkelt. Att göra detta kommer säkerligen att höja din CTR (click through rate) och du kommer att tjäna mer pengar.

Som du kan se så har jag smält in mina annonser på den här bloggen och det fungerar ganska bra kan jag säga. Men jag har även bloggar där jag har lite olika färger på adsense annonserna och det funkar också lika bra och ofta faktiskt bättre.

Du hittar ett exempel på min blogg om hur man enkelt kan tjäna pengar genom att göra online undersökningar till olika företag:

Betalda Undersökningar Sverige

Så det finns egentligen inte något rätt eller fel i den här frågan men jag tycker ändå att man ska smälta in sina annonser. Det ser trevligare ut på bloggar och webbsidor.

3. Hitta en niche med många annonsörer

Varför? Jo, för att har nichen som du skriver om många annonsörer som konkurrerar med varandra så kommer dom att "slåss" för att synas på just dina sida. Vinnaren av den fighten kommer alltid att bli den annonsören som är villig att betala mest pengar för klick!

Så med det sagt så kommer du att kunna tjäna 10,20 eller kanske så mycket som 30 kr från 1 enda klick! Som ni har märkt så håller jag mig inom "tjäna pengar" nichen och här är många annonsörer som är redo att betala mycket pengar för att någon ska klicka på deras annonser.

Men en viktig sak är att man också ska vara intresserad av vad man skriver om annars tröttnar man ganska snabbt.

4. Använd 2 adsense block istället för 3

Google adsense tillåter dig att ha 3 stycken adsense block på dina sida. Kom ihåg, aldrig fler än 3 blobk för då riskerar du avstänging och det vore förödande då det är ganska svårt att få tag i ett nytt adsense konto när avstängning har skett.

Har du 3 block så kommer du at få mindre värda annonser visade då fler får plats men har du 2 block så kommer annonsörerna "slåss" om platserna och de som betalar bäst vinner! Läs punkt 3 igen då samma sak gäller här ungefär.

Just nu har jag 3 adsense block på samtliga mina sidor men jag skall snart ändra detta till 2 och se hur det går.

5. Håll reda på statistiken

Många som håller på med adsense glömmer bort denna punkt. Man vill bara se pengarna rulla in men var,vad,varför och hur trafiken kommer till din sida bryr man sig inte så mycket om...

Där finns något som heter "kanaler" när det gäller adsense. Här kan du enkelt hålla koll på statistik som vilken annons som genererar mest pengar. Man kan ha olika namn på sina kanaler så det blir enkelt att hålla koll på viktig information.

Till exempel om du har 3 adsense block på din blogg så kan du se vilken som ger mest pengar och därefter byta platser, byta färger etc för att få de andra att synas lite bättre. Så använd alltid kanaler, det lönar dig i längden.

Jag hoppas att dessa 5 tips på hur du kan tjäna mer pengar på adsense kommer att hjälpa dig. Vill du lära dig av ett proffs hur du enkelt kan tjäna pengar på adsense så rekommenderar jag att läsa om Adsense 100K Blueprint.

Jag har använt mig av denna adsense E-book för att lära mig mer och jag rekommenderar den starkt till alla. Väldigt prisvärd om man vill tjäna bra med pengar på adsense :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar