ekonomibloggar.nu

måndag, mars 07, 2011

Hur Man Bakar In Adsense Annonser I Sitt Blogginlägg Med Float Right Style

Om du har adsense annonser inbakade i blogginlägg så kommer du snart att märka en enorm skillnad på din click through rate.

Varför?

När en besökare surfar in på din blogg och läser något inlägg så "tvingas" dom att titta på adsense annonserna. Hade du istället valt att lägga in adsense annonser som en gadget i vänster eller höger sidebar så klickar inte lika många på annonserna.

De flesta surfare är "adsenseblinda" då man nästan ser adsense på var och varannan webbsida idag.

Jag menar absolut inte att man ska sluta använda sig av gadgets. Det beror också mycket på vilken mall man har valt för sin blogg eller webbsida. Det som passar bra på min blogg kan vara katastrof på någon annans. Om du tittar längst upp i vänster sidebar så har jag lagt in adsense annonser som en gadget.

Detta beror på att jag har testat många olika platser för mina annonser och kommit fram till att jag får flest klick om den ligger just där. Jag har läst runt att höger sidebar ska vara bäst men för mig funkar det med vänster. Där finns inge rätt eller fel när det gäller den frågan. Det bästa är att testa sig fram och analysera resultaten sen.

Som ni också kan se så har jag bakat in adsense i detta blogginlägg. Jag har gjort nästan likadant på alla mina inlägg då det har visat sig ge mest utdelning genom att göra just såhär.

Vill du ha en exakt likadan annons på din egen blogg? Lyssna då noga nu.

1. Kopiera följande kod.

<div style="float:right; padding-left:5px;">
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-3196652293199990";
google_ad_slot = "5487822361";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
</div>OBS: GLÖM INTE ETT ERSÄTTA ADSENSE ID:ET MED DITT EGET ! ANNARS FÅR JAG BETALT FÖR ALLA DINA KLICK !!!

2. När du ska skriva ett nytt blogginlägg, klistra in koden i inlägget. Du kan välja att lägga koden var du vill men högt upp på inlägget brukar fungera bäst. Jag har även några långt ner men försök att ha dom högst upp.

3. KLART ! Förhandsgranska och se så det ser bra ut.


Texten <div style="float:right; padding-left:5px;"> och den avslutande taggen </div> kommer att göra så att din adsense annons ligger till höger om ditt blogginlägg. Tar du bort dessa taggar så kommer din annons att vara i mitten istället.

Men "float right style" brukar fungera ypperligt bra så testa och se!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar