ekonomibloggar.nu

tisdag, mars 08, 2011

Hur Man Lägger In Adsense Som En Gadget Hos Blogger

OBS: LÄS HUR MAN LÄGGER IN ADSENSE ANNONSER INNAN DU LÄSER DETTA !

Är du inte HTML intresserad och du inte har en aning om hur man redigerar sin HTMl kod så kan man ändå få in adsense väldigt enkelt på sin blogg. Detta gör man med hjälpa av gadgets som är extremt enkla att använda sig av.

Adsense blocket som jag har till vänster har jag lagt in med hjälp av en gadget och det ser väl inte så dumt ut? Redigerar man sin HTML kod får man givetvis större valmöjligheterna och du kan lägga adsense blocken i princip var du vill men en gadget är inte heller så dum. Ibland passar det till och med bättre! Låt mig förklara för dig hur man lägger in adsense som en gadget hos blogger.

1. Logga in hos Blogger.

2. Gå till "Design"

3. Scrollar du ner på sidan lite så hittar du "Lägg Till Gadget" Klicka på den.

4. Bläddra sedan ner tills du hittar "Adsense" gadgeten (Namnet är adsense så det blir inte så svårt) Klicka på plustecknet (+)

5. Efter det ska du välja format på din adsense annons. Det som brukar fungera väldigt bra är bred skyscraper eller stor rektangel. Försök att iallafall testa en av dom men det beror ju också på vilken mall du har valt för din blogger blogg. På vissa mallar kan det ena se väldigt dumt ut men på andra passa in perfekt.

6. Välj sedan om du vill ha enbart textannonser eller textannonser/bildannonser. Många säger att enbart textannonser är smart att ha men jag tycker att man ska ha både och. Klickar någon på en bildannons så kan man få rejält bra betalt. Kan röra sig om 10-20 kr! Men det väljer du givetvis själv.

7. Färger är viktigt. har du en annons som skriker "JAG ÄR EN ANNONS" så kommer antagligen du inte ha så stor nytta av den. Den ska helst smälta in i din mall på bästa sätt så att välja "anpassad mall" kan vara ett smart drag.

8. Förhandsgranska och se så allt ser ut som det skall och klicka sedan på spara.

9. Beroende på om du tog lägg till gadget på vänster eller högersidebar så kommer annonsen att synas på den sidan. Men det är enkelt att flytta runt. Bara klicka och håll inne och sedan kan du flytta adsense annonsen var du vill på din blogg.

10. KLART! Nu har du en ny fräsch adsense annons som kommer att ge dig många härliga kronor :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar