ekonomibloggar.nu

onsdag, mars 02, 2011

Vad Är Google Adsense?

De flesta vet säkert redan vad google adsense är för något men i den här artikeln så skulle jag ändå vilja förklara exakt vad adsense är och hur du kan utnyttja alla fördelarna med googles egna annonsprogram.

Google Adsense är ett "sökordsriktat-annons-system" som placerar ut relevanta annonser på din webbplats. Vi kan ta min blogg som exempel, jag skriver mycket om hur man kan tjäna pengar på internet. När då google "scannar" av min sida så hittar dom sökord (keywords) som dom matchar med sina annonsörers sökord. Frasen "tjäna pengar" är väldigt populärt och där är gott om annonsörer som slåss om att då synas för detta ord.

Hade jag däremot haft en webbplats om bilar så hade annonserna handlat om var man kan köpa billiga bilar, vilken den säkraste bilen är, vad för bil ska man välja om man har familj etc...

Det som har gjort adsense så gigantiskt stort som det faktiskt är idag är just att man får relevanta annonser och plus att man inte behöver göra så mycket. Man lägger in adsense koden var man vill ha den på sin sida och sedan börjar pengarna att rulla in automatiskt :)
En viktig sak är också att inte samma annonser visas hela tiden. Dom byts hela tiden ut och läggs på olika platser. Därför har man större chans för att få några klick!

Som ni ser så har jag 3 olika adsense block och dom har jag lagt in som en gadget. Lite lättare att göra då man slipper redigera sin HTML kod. Jag kommer att skriva några inlägg om adsense till för där finns mycket att gå igenom.

Man kan välja mellan att visa textannonser/bildannonser, bara textannonser eller bara bildannonser. Jag nästan bara med textannonser då det har visat sig att detta fungerar bäst för mig. Men det är olika för alla så testa dig fram. Bildannonser ger mest pengar om någon klickar på dom men det är tyvärr inte så många som gör det...

Hur Mycket Får Man Betalt Varje Gång Någon Klickar?

Det varierar något oerhört. Vissa gånger rör det sig om så lite som 1 kr men andra gånger kan det vara uppemot 10 kr! Det beror på hur mycket annonsören är redo att betala för klick och för vilka sökord han eller hon vill synas på. Så det kan man aldrig veta i förväg.

Loggar du in på ditt adsense konto så kan du följa utvecklingen av hur mycket du tjänar live varje dag. I början kan det vara beroendeframkallande så mitt förslag är att logga in 1 gång per dag. jag brukar checka mina inkomster på kvällen innan jag går och lägger mig. Har man då tjänat 200-300 kr så sover man väldigt gott !

Jag har sett många personliga bloggar ha adsense på sin sida. Detta är inte så smart då det blir svårt att tjäna några pengar. När google besöker din sida för första gången och upptäcker att det handlar om vad du gjorde igår, vilka kompisar du hängde med, vad du åt till middag etc så blir det svårt att hitta relevanta annonser. Visst, man kan säkert tjäna någon krona hit och ditt om du har många besökare men det blir svårt att tjäna stora pengar.

Välj då istället något som du brinner för riktigt. Är du otroligt intresserad av elektronik varför inte starta en webbsida och börja skriva om det du gillar allra mest? Vet du allt om detta så kommer besökare att hitta din blogg och klicka på dina annonser för du har en bra sida! Så enkelt kan det vara att tjäna pengar idag :)

Sveriges störta IT blogg, som ni kan hitta här tjänar i runda slängar 25.000 kr från adsense annonser. Nu har kan ju extremt många besökare men det kan fungera som inspiration tänkte jag, Har man en vision så kan det bli verklighet om man är redo att jobba för det. Är man då extremt intresserad av ämnet man skriver om så kommer det inte ens att kännas som jobb.

Har du inget google adsense konto än? Då kan du skaffa ett här gratis.

Jag själv hade problem med att tjäna några pengar på adsense i början så därför köpte jag en adsense handbok som har hjälpt mig oerhört mycket. Nu kan jag enkelt dra in 200-300 kr på auto-pilot varje dag och ibland ännu mer! Jag rekommenderar alla som har problem med att tjäna några pengar med adsense att testa denna.

Klicka Här För Att Läsa Mer Om Adsense Handboken

Har du några fler funderingar kring google adsense? Då borde du besöka adsense-fos.blogspot.com. Här finns alla FAQ:s översatta till svenska :) Mycket bra sida!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar