ekonomibloggar.nu

fredag, maj 04, 2012

Clickbank check nummer 2 år 2012 - $937,61

Då har fått en ny check utskickad ifrån Clickbank och det är den andra i raden för i år. Jag var lite orolig med tanke på att jag nästan precis har flyttat till en annan adress men faktum är att jag mottog checken rekordsnabbt den här gången ! Den 25 april skickades den ifrån Clickbank kontoret i USA och jag hade den i min postlåda redan på måndagen den 30 april.

Klicka för större bild

Vanligtvis så tar det minst 1 vecka och i vissa fall även 2 veckor. När jag flyttade förra gången (när jag flyttade hemifrån) så tog det ungefär 2 veckor innan jag kunde lägga vantarna på checken och gissa om jag var nervös då...

Men den här gången så fungerade transporten klockrent och det tackar jag för !

På måndag morgon är ett besök till banken planerat och då ska det, som alltid, bli spännande och se vilken kurs dollarna för tillfället ligger i. En snabb titt på ekonominyheterna igårkväll avslöjade att 1 dollar var värd 6,79 SEK så det kommer antagligen inte att bli någon större skillnad sen jag hämtade ut förra checken.

Framtidsplaner


Det största målet när det gällde Google Adsense var att tjäna runt 100 kr/dag. Detta målet är sedan lång tid tillbaka uppnått och nu satsar jag stenhårt på att tjäna 300 kr/dag. Någon enstaka dag har detta uppnåtts men det pendlar oftast mellan 100-200 kr. Jag är en person som blir otroligt motiverad när jag sätter höga mål !

Därför, när det gäller inkomster från Clickbank, så har jag nu satt ett riktigt högt mål. Nämligen att tjäna $100 per/dag ! Det är i runda slängar någonstans mellan 600-700 kr och det hade inte suttit helt fel. Men för att detta ska vara möjligt gäller det verkligen att lägga i en högre växel. För tillfället varierar mina inkomster från Clickbank oerhört mycket. Någon enstaka dag har det blivit $0 samtidigt som vissa dagar har gett mig $70-120 !

Håller just nu på att bygga inlänkar till en webbplats som jag har skrivit på engelska. Där marknadsför jag en väldigt populär E-Bok som säljs för $39 som jag dessutom själv har haft stor nytta av när det gällde att "utbilda" sig inom internetmarknadsföring. Av denna summan tjänar jag 75%. Alltså, $29,25 på varje försäljning jag förmedlar.
Min tanke är att försöka knipa förstaplatsen på 2 olika nyckelord som får mycket söktrafik hos Google.

I skrivande stund ligger jag på en sjunde respektive niondeplats men ändå, när jag kollar statistik, så får jag in rätt mycket trafik på sidan när någon skriver in dessa sökorden hos Google.

Jag hoppas att inkomsterna förhoppningsvis kommer att öka markant efter att ha fått lite bättre plaveringar och $100/dag känns faktiskt inte så värst långt borta längre...

8 kommentarer:

 1. Hur går du till väga när du sätter in pengarna på kontot? Kollade med Swedbank och de tar ut en massa avgifte för sånt. Vad är det mest lönsamma sättet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vicki,

   Tyvärr finns där inget annat sätt än att få checken skickad via mail när man är bosatt i Sverige. Banken tar sedan en avgift för att behandla checken (i mitt fall 250 kr då jag har Sparbanken Syd som bank) och detta är extremt sura pengar att behöva betala.

   Men Clickbank erbjuder tyvärr ingen elektronisk betalning till Sverige för tillfället.

   Det mest lönsamma hade varit att skaffa ett konto i ett land där banköverföring är möjligt, för att sedan överföra pengarna till sitt svenska konto.

   Men då vet jag inte riktigt hur man ska gå tillväga. Jag har skickat ett antal mail till Clickbank om detta problem och dem beklagar att det kostar så mycket för att ta ut checken varje gång. Men dem lovar också att banköverföring ska bli tillgänglig till fler länder i framtiden...

   Men det går otroligt segt kan jag intyga...

   Radera
  2. Hej Rasmus.

   Har själv precis börjat med Clickbank och har ännu inte tjänat några pengar där eftersom sidan inte riktigt är uppe än. När tycker du att det är "värt" att få en check utskickad, eftersom det nu kostar 250kr. För om jag har förstått det rätt så sätter man själv ett belopp på när man vill få pengarna utskickade?

   Sätter man 100$ så försvinner ju en ganska stor del, vilket får en att vilja sätta en högre gräns så det blir mer värt. Men samtidigt vet man ju inte hur framgångsrik man blir på Clickbank. Några tips?

   Radera
  3. Tjena Samuel,

   Yes, det stämmer att man sätter ett eget belopp. Det lägsta man kan välja är $100 och det högsta är väl 1 miljon dollar... Det sistnämda är väl inte alltför vanligt skulle jag tro ;)

   I början kunde jag ta ut pengarna när jag hade tjänat 200-300 dollar men nuförtiden ligger min gräns på ungefär 1000$.

   Men jag tycker att man minst bör ha tjänat in 200-300$ annars går ju en väldigt stor procent av vinsten.

   Det enda tipset jag kan ge dig är att hitta en digital produkt som är bra och många vill köpa och sen är det bara att marknadsföra den stenhårt !

   Ska du ha din sajt på svenska eller engelska ?

   Radera
 2. Ledsen för sent svar, har vart helt inne i att jobba på sidan så :)

  Tack för ditt svar, det låter vettigt!

  Jo jag har hittat en produkt med ganska låg konkurrens, sidan är på engelska. Det är min första niche site så jag hoppas verkligen att det går bra, men annars så har jag haft väldigt kul endå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, bättre att få upp sidan så du kan börja tjäna pengar.

   Låter ju kanon det, du får gärna höra dig av via mail eller kommentera här hur det går för dig. Hade varit väldigt kul att höra.

   Radera
 3. Hej Rasmus!
  Jag har nyligen börjat jobba med clickbank och har hittat dom grymmaste produkterna! men här kommer mitt problem, hur gör jag för att få traffic ? ska jag skapa en hemsida ? har u några förslag för en nybörjare?
  tacksam för svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att skapa en hemsida är enkelt, men sen att få dit besökare är klurigt... Så om du har hittat grymma produkter och om du även har ett startkapital så annonsering via google adwords eller Facebook det allra bästa och enklaste. Mer riskfyllt såklart men med bra produkter så kommer du även att förmedla försäljningar.

   Radera