ekonomibloggar.nu

onsdag, maj 09, 2012

Gratisverktyg för att hålla koll på sin ekonomi

Att hålla stenkoll på sin egen ekonomi borde alla människor göra då man enkelt och snabbt kan få en överblick över sin ekonomiska situation varje månad. Men tyvärr väljer många bort den här möjligheten. Antagligen för att det är tidskrävande att göra en budget plus att man kanske vet om att det kommer bli svårt att hålla sig till sin budget...

Ska jag vara ärlig så har jag aldrig heller precis fört statistik över mina inkomster och utgifter. Första gången jag hörde talas om en budget var när jag tittade på ett avsnitt av TV3:s Lyxfällan för ungefär 1 år sedan. Hade givetvis hört talas om ordet innan men aldrig riktigt skänkt någon tanke på vad det egentligen innebär att göra sin egen budget.

Det hela verkade hyfsat logiskt, så jag surfade in på sökmotorn Google för att hitta ett smart och smidigt budgetprogram då man helst inte vill skriva ned allt på vanligt papper. Vi lever ju inte på 1900-talet längre ;)

Efter några sökningar så hittade jag...

Smartbudget - Gratisverktyg som levererar!


Med Smartbudget blir det väldigt enkelt att hålla koll på sina inkomster, utgifter och även sitt sparande på ett enkelt och smidigt sätt. Det enda man behöver göra är att fylla i alla dessa detaljer i budgetverktyget som du kommer att hitta inne på ditt konto när du registrerar ett sådant.

Allting presenteras i så kallade grafer, så allt eftersom du lägger in nya detaljer varje månad så kommer samtliga dina budgetgrafer att uppdateras automatiskt. På så sätt håller du järnkoll på hela din ekonomi.

Fördelar med Smartbudget


 • Möjligheten finns att samla alla sina avtal på ett ställe för att på så sätt få bättre kontroll och inte glömma bort något viktigt. Jag själv använder mig av detta verktyg då jag har avtal med ett antal olika företag. När avtalet håller på att löpa ut så skickas ett E-Post meddelande ut till mig helt automatiskt. Detta görs i god så att jag kan ta kontakt med företaget innan avtalet slutar att gälla.


 • Många vill börja spara lite pengar för att t.ex kunna köpa en ny mobiltelefon, åka på en resa eller köpa ett gymkort. Detta kan Smartbudget hjälpa dig med och du får då en överblick på hur mycket pengar du måste spara varje månad för att kunna förverkliga dina mål inom den specifika tidsperioden.
  För tillfället så håller jag på att spara till en racercykel då dessa kostar en hel del pengar och med Smartbudget vet jag exakt vad som behöver sparas varje månad !


 • Det är möjligt att använda tjänsten i sin smartphone. Men det kommer bara att fungera om man antingen använder sig av iPhone, Android eller om man har en annan mobil som använder sig av webbläsaren Opera Mobile.


 • Du som har tagit olika lån kan enkelt hålla reda på dessa med verktyget. Genom att skriva in lånebelopp, räntan och amorteringsbeloppet så kan du se om du kan spara mer pengar på att amortera av ett större belopp varje månad!


 • Detta var några av de fördelarna som jag gillar skarpt och även några som jag även använder mig av. Men där finns mycket annat som Smartbudget också klarar av och detta finns att läsa på deras hemsida.

  Glömde nästan den största fördelen, det är ett gratisverktyg så man behöver inte investera av sina egna pengar!

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar