ekonomibloggar.nu

tisdag, maj 22, 2012

Payson - Handla säkert eller ta betalt på internet

Payson är ett svenskregistrerat företag som har vuxit sig riktigt stora på senare år. Företaget slog upp portarna år 2004 och sedan dess har det varit stora framgångar, främst i Sverige men också i Finland. Det är väl egentligen ganska logiskt då fler och fler väljer att handla över nätet istället för i en fysisk butik och då vill man gärna kunna betala på ett säkert och smidigt sätt. Detta blir möjligt om man använder sig av tjänsterna som Payson erbjuder.

Payson VS Paypal


Nja, det lär inte bli något särskilt tufft race emellan både dessa aktörerna. Båda erbjuder säkra betallösningar för både privatpersoner och företag men den stora skillnaden är att PayPal är ett internationellt företag som arbetar globalt. Jag har själv alltid använt PayPal när jag ska ta emot pengar eller betala något. Jag har aldrig riktigt kollat efter andra alternativ då PayPal är störst och störst innebär väl bäst ?

Det må hända, men ska man handla produkter och tjänster av svenska företag/privatpersoner så tycker jag Payson är ett bättre alternativ. För det första så erbjuder väldigt många företag betallösning med just Payson och för det andra är avgifterna lägre när man t.ex ska ta emot en direktbetalning i jämförelse med Paypal. I skrivande stund ligger avgiften på 3 kr + 3% av beloppet du tar emot.

Så handlar du ofta utav svenska företag samtidigt som du betalar med Paypal så kan du tjäna in lite pengar genom att börja använda Payson istället.

Driver du en E-butik ?


Då kan du enkelt lägga till en betalknapp på din webbplats och låta dina besökare köpa dina produkter eller tjänster. Du får in pengarna på ditt Payson konto omedelbart och därefter är det bara att hantera leveransen. Säljer du en digital produkt så behöver du inte ens leverera något, då kan du enkelt fixa så att dina kunder får tillgång till produkten direkt efter betalning!

Dina besökare kommer garanterat att uppskatta betalknappen då man med endast ett klick kan betala på ett snabbt och säkert sätt över internet.

Tjäna pengar på hemsida/blogg


Du behöver inte driva din egen E-butik för att lägga till en betalknapp. Om du t.ex driver en populär blogg eller hemsida som folk uppskattar så kan du låta dina besökare donera pengar om dem gillar sajten. På så sätt kan man tjäna lite extrapengar och detta blir extra motivation till att skriva mer innehåll av hög kvalitè.

Detta var bara några av fördelarna med Payson och vill du ha mer matnyttig information så ska du bege dig till deras hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar