ekonomibloggar.nu

fredag, maj 27, 2011

Då har man hittat en guldgruva !

Har länge tänkt på att starta upp ett nytt projekt men aldrig kommit riktigt till skott känner jag. Tanken har varit att starta en helt ny webbsida och sen försöka tjäna 100-300 kr på adsense annonser.

Hade inte alls tänkt att arbeta med affiliatenätverk den här gången. Tycker att det är dags att skapa sig ett fint flöde av adsense intäkter :) Visserligen drar jag redan in hyfsat med pengar på adsense både från den här bloggen men även från min andra sidor men varför ska man vara nöjd ?

Man kan ju alltid tjäna mer pengar !

Det största problemet för mig har varit att hitta ett ämne som jag vill skriva om och som jag är hyfsat intresserad av. Har använt Google Keyword Tool för att hitta bra och konkurrensfattiga sökord utan lycka. Hittade faktiskt några sökord med 5000-6000 exakta sökningar varje månad och det är ju jättebra !

Sen när man söker på just det ordet hos google med citat tecken så får man fram 1 miljon resultat... Det är inte lönt då. Det kommer att ta en evighet att komm högt upp hos Google.

Det slutade med att jag gav upp helt och fortsatte med mina gamla projekt...

Men...

Av en slump faktiskt så hittade jag ett sökord som borde vara väldigt vanligt tänkte jag och när man skrev in det på Googles keyword tool så fick man fram att ordet hade 2400 sökningar varje månad och det är hyfsat. Försöker alltid att hitta ord med 5000-6000 sökningar.

Skrev också in ordet på google och fick fram 3,5 miljoner resultat ! Och detta var när ordet var inom citat tecken !

Inte riktigt vad jag vill slåss emot.

Sneglade lite på "sökordsförslagen" och såg att där var 75 stycken.

Började testa alla och se hur mycket konkurrens dom hade och till min stora förvåning var där nästan inte någon konkurrens alls ! Eller, rättare sagt, samtliga ord låg på 5000-30.000 resultat och det är väldigt bra.

Det sjuka är att dessa ord får sökningar från 500 i månaden upptill 15.000 ! Ordet med 15.000 sökningar hade 22.000 sidor i sökresultaten bara !!!

Jag har alltså hittat en guldgruva :)


Det kommer att vara ganska lätt att överta förstaplaceringarna för ungefär 6-7 sökord med grym sökvolym. En annan grym sak är att det finns MASSOR av adsense annonsörer som vill synas.

Så nu är mitt mål ändrat faktiskt, jag siktar på mellan 300-500 kr i adsense intäkter och detta gäller varje dag. Det är fullt möjligt när man har hittat såna här sökord !

Vill inte avslöja ännu vilka sökord det gäller osv... Är rädd för att många skulle ta min idé och skapa egna webbsidor ;) Då blir det svårare för mig helt enkelt ;)

Kommer att hålla alla som är intresserade uppdaterade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar