ekonomibloggar.nu

lördag, oktober 29, 2011

Varför man bör använda Bloggy när man ska bygga inlänkar till sina sajter

Jag var skeptisk till mikrobloggen Bloggy i början. Kändes lite onödigt med en "mikroblogg" när man kan skaffa sig en vanlig blogg istället...
Men jag var lite för snabb i min bedömning. Jag har använt tjänsten i ungefär 1 års tid nu men den senaste månaden har jag kommit på att Bloggy går utmärkt att använda i sin strategi för länkbygge.

Alla länkar man postar på sin profilsida är nämligen dofollow. Även när du kommentarer vad andra personer har postat så får du en dofollow länk som pekar tillbaka till din sajt.

Det bästa med allt är att man kan göra om sina URL:s till valfria ankartexter. Detta gäller både när du postar själv och kommenterar andras scoop.

Att Bloggy sedan har en PR 7 gör ju inte saken sämre heller.


Det konstiga är när man ska formatera sin text. Här ska man använda sig av [länktext](URL)

Exempel: [Sökmotor](http://google.se) blir alltså omgjord till Sökmotor när du postar den hos Bloggy.

Detta är lite annorlunda i jämförelse med andra som gör om länkar till ankartext men det går.

För att ta reda på hur dofollow inlänkar från Bloggy skulle påverka min ranking i serpen så har jag under 1 månads tid kört ett litet test med en sprillans ny sajt.
Som ni alla vet eller bör veta så gillar inte Google att man bygger länkar från en och samma webbplats. Därför har jag även använt mig av lite andra metoder för att Google inte ska "straffa" min sajt.

Men på Bloggy har jag kört med ankartexten jag vill ranka högt för och på alla andra sidor har jag kört med olika ankartexter + mitt riktiga namn.
Placeringen jag blev tilldelad när min sajt var klar för mitt specifika sökord var 11. Jag valde ett sökord med hjälp av Micro Niche Finder som för övrigt är ett utomordentligt verktyg för att hitta sökord. Konkurrensen var medel/låg. Ville inte rikta in mig på ett för tufft ord med tanke på att detta bara är ett test.

Efter 1 månad kan jag konstatera att min sajt ligger på tredjeplats och jag kan även konstatera att Google indexera min första länk från Bloggy efter endast 1 dag !

Det enda jag använde mig av var egna postningar på min Bloggy sida med ankartext och sen kommenterade jag även andras postningar med min ankartext. Givetvis så spammade jag inte. Jag skrev relevanta kommentarer som tillförde något.

Sammanfattning

Där finns ingen tvekan om att man kan använda Bloggy som en del i sitt länkbygge. Jag kommer garanterat att ta vara på denna "nya" resurs som jag har upptäckt och även använda den i framtiden. Ska testa med några av mina äldre sajter och se om jag även där kan avancera i serpen :)

Använder du redan Bloggy när du bygger länkar eller detta var helt nytt för dig ? Dela gärna med dig i form av en kommentar !

4 kommentarer:

 1. Är jag dum i huvudet som inte lyckas fixa ankartexter i Bloggy? Skriver jag t.ex. [häst](http://häst.se) kommer inlägget ut precis så. Har något ändrats i hur man skriver eller är det, hemska tanke, hos mig felet ligger?

  SvaraRadera
 2. Haha, nej, det tror jag inte att du är ;) Jag hade också problem med detta i början och jag tror att jag vet vad felet ligger.

  När du har skrivit och klickar på "mina inlägg" så visas det precis som du säger. Men om du klickar på exakt vad du skrev så visas det korrekt.

  Pröva detta så ska du se att det fungerar :) Det är lite lurigt.

  SvaraRadera
 3. Ah, tackar! Det kan man ju känna att man borde ha upptäckt..

  Tack för svaret, hoppas att internetpengarna rullar in som de ska!

  SvaraRadera
 4. Du behöver inte känna dig dum, även jag hade stora problem innan jag kom på det ;)

  Varsågod, hjälper gärna till.

  SvaraRadera