ekonomibloggar.nu

tisdag, oktober 11, 2011

Varför Man Bör Skriva Kommentarer På DoFollow Bloggar

Bloggare vill alltid ha så mycket trafik till sin blogg som det bara går och därför väljer många att plocka bort nofollow taggen och ersätta den med en dofollow tagg. På så sätt uppmuntrar du dina trogna läsare att kommentera när något nytt skrivs av den enkla anledningen att man får en härlig dofollow länk som pekar till ens egna webbsida.

Linkjuice is da bomb !

En av de viktigaste sakerna när det gäller SEO idag är att man har många inlänkar som pekar tillbaka till ens sajt. Utan inlänkar kommer din sida att ha oerhört svårt för att ranka högt på dina specifika sökord. Att kommentera andras bloggar och slänga med en länk kan därför boosta din sida väldigt mycket förutsatt att sidan du kommenterar på använder dofollow taggen.

Många Tillåter Inte Ankartext Som Namn

Om du precis har skrivit en lång och riktigt bra kommentar men har använt dig av ankartext istället för ditt riktiga namn i namnrutan så finns chansen att din värdefulla kommentar anses som spam. Jag har själv märkt att många bloggare helt enkelt inte tillåter ankartext istället för ett riktigt namn och därför kastar alla sådana kommentarer i soporna...
Detta anser jag vara otroligt dumt och onödigt.

Har jag precis tagit mig tiden och läsa igenom en artikel om något som intresserar mig och skriver en kommentar med namnet "tjäna pengar på internet" (som jag gärna vill ranka högt för) istället för mitt riktiga namn (Rasmus) så ska inte detta ha någon betydelse. Om jag istället bara hade skrivit "bra artikel" eller "jag lärde mig mycket av att läsa detta" så förstår jag till 100% varför min kommentar inte kommer att godkännas om jag använder ankartext.
Då bidrar jag inte med något värde i diskussionen och såna kommentarer godkänner inte ens jag.

Men bidrar man med något så bryr jag inte mig om vad du använder för ankartext. Det är bara kul att hjälpa andra lyckas som också arbetar inom min business. Det är iallafall min åsikt.

Vad Betyder NoFollow Och DoFollow ?

NoFollow - Betyder att sökmotorer som Google,Bing eller Yahoo INTE SKALL följa länken. En kommentar på en NoFollow blogg blir därför inget värt när det gäller sökmotorer. Personer kan forfarande klicka på länken och besöka din webbsida men hur många gör det egentligen ?

DoFollow - Betyder att sökmotorer som Google,Bing eller Yahoo SKALL följa länken. Genom att posta en kommentar med ditt riktiga namn är bra. Du får då en ny länk som pekar till din sida! Men... Om du istället för ditt namn använder dig av ankartexten du vill ranka högt för i sökmotorer så kommer detta betyda otroligt mycket för hur högt upp du kommer att synas i olika sökmotorer.

Exempel: Vill du ranka högt för "marknadsföring" så använder du helt enkelt marknadsföring som namn. Din sida kommer då att börja klättra i sökmotorn.

Men som du säkert förstår, du behöver mer än 1 länk som pekar tillbaka till din sajt och du bör inte heller bara posta kommentarer. Variation är att föredra annars kan du straffas hårt av Google och det vill du verkligen försöka undvika...

Var Kan Man Hitta Svenska DoFollow Bloggar ?

Sömotoroptimering.nu har fastställt en väldigt bra lista över bloggar som använder dofollow. Men kom ihåg, har du inget vettigt att skriva som kommentar, gör det inte heller. Du skadar bara ditt eget rykte och du hjälper heller ingen.

4 kommentarer:

 1. Visst ger dofollow mer trafik till mina bloggar. Kommentarerna bli även fler. Dock inte alltid bättre men mer fart blir det i mina bloggar iaf :)

  SvaraRadera
 2. Många upplever att där blir bättre "fart" på bloggarna men skräppostkommentarerna ökar också lavinartat !

  Många som använder Wordpress som bloggplattform upplever detta men jag har inte märkt någon skillnad. Jäkligt skönt må jag säga :)

  SvaraRadera
 3. Håller fullt med dig! Jag använder för det mesta ankartext som namn eftersom jag gärna vill ha en relevant länk när jag tar mig tid att skriva en vettig kommentar. Jag tycker att en person som tillför något bra till en diskussion är värd en bra länk tillbaka.

  Har själv dragit igång dofollow på en engelskspråkig blogg. Fick dock dra igång ett minimum filter för att få bort de flesta spammen.

  Har funderingar på att även sätta dofollow på min filmblogg, men avvaktar tills jag hittat en bra lösning till den andra bloggen.

  Jag tycker också att om man väl "snor" en länk från en dofollowblogg så kan man faktiskt vara snäll och dela med sig inlägget på någon form av web 2.0 sida, Typ facebook.

  SvaraRadera
 4. Det har du helt rätt i. Många raderar kommentarer som enbart innehåller ankartext men det förstår inte jag.
  Som du säger, tar man sig tiden att skriva en vettig kommentar så har man gjort sig förtjänt av en dofollow länk med relevant ankartext enligt mitt tycke.

  På engelska sajter som använder sig av wordpress har jag sett exempel på att spammen ökar rejält när man skiftar till dofollow. Använder du då Akismet för att förhindra spam ?

  SvaraRadera