ekonomibloggar.nu

tisdag, oktober 18, 2011

Då Har Man Tagit Steget Till Att Bli Annonsör Hos Blogvertiser

Jag har sedan några månader tillbaka varit medlem hos Blogvertiser som bloggare och sedan dess har jag fått 9-10 uppdrag som jag har fullbordat och fått betalt för.
Summorna är inte så stora med tanke på min låga pagerank (fick ju pagerank 0 IGEN när jag bytte till eget domännamn) plus att min besöksstatistik inte är så hög. Pendlar mellan 20-50 unika besökare varje dag.

För varje uppdrag för denna bloggen får jag därför 100 kr minus skatt och arbetsgivaravgifter. Det blir inte jättemycket pengar kvar, 52 eller 56 kr får jag i handen. Men å andra sidan känns det skönt att Blogvertiser betalar in skatten och allt det andra, Annars hade jag bara fått göra det själv och det hade tagit tid. Tid är pengar.

Jag driver även en annan blogg och där får jag 150 kr för varje slutfört uppdrag. Men man har ju sett att vissa får mellan 500-2000 kr för att skriva ett uppdrag och detta strävar dom flesta efter... Även jag. Detta är inte det lättaste då man måste ha 3 saker.

1. Hög pagerank. Mellan 4-6 är väldigt bra!

2. Mellan 3-5 guldstjärnor. Blogvertiser sätter sitt egna omdöme på alla bloggar. Slutför man många uppdrag och skriver proffsigt så blir man tilldelad guldstjärnor. Tänk därför alltid på att inte göra något uppdrag slarvigt! Då kan man enkelt tappa sin värdefulla stjärnor.

3. Många besökare. Ju fler besökare din blogg har, desto högre summor får du för varje uppdrag. Ganska logiskt. En bra ska är att man kan koppla sitt Google Analytics konto till Blogvertiser och därför kan dom mäta hur populär din blogg är.

Har du alla dessa saker redan kan du skatta dig lycklig. Då lär du redan tjäna en rejäl hacka för varje uppdrag du blir tilldelad.

Alla bloggar är välkomna att deltaga hos Blogvertiser. Eller, ja, nästan alla... Dessa krav måste uppfyllas:

*Bloggen ska vara på svenska
*Bloggen ska ha existerat i minst 2 månader
*Bloggen ska ha minst 15 inlägg/artiklar
*Bloggaren minst 13 år gammal
*Bloggens innehåll får inte bryta mot lagar som ex hets mot folkgrupp och liknande
*Bloggen ska vara ”aktiv”, dvs att bloggen uppdateras med en viss regelbundenhet (ex 1 ggr/veckan eller liknande)


Som du ser så kräver inte Blogvertiser några större krav av bloggarna. Så det flesta blir godkända.

Klicka här om du vill lägga till din blogg hos Blogvertiser och börja tjäna pengar på ett enkelt och säkert sätt.

Man Kan Även Agera Som Annonsör

Som annonsör hos Blogvertiser kan man hitta massor utav bloggare man kan skicka uppdrag till. Jag har själv gått med som annonsör för 1 vecka sedan och igår bestämde jag mig för att skicka ut mitt allra första uppdrag någonsin!

Uppdraget kostar 200 kr men med momsen ska jag betala in 250 kr. Man betalar alltid in i förskott till Blogvertiser. Efter att dom har mottagit pengarna så kommer bloggaren få ett E-Post där min beskrivning står. Personen kan antingen tacka ja eller nej till uppdraget men jag hoppas på ett ja. Bloggen har en pagerank på 2 och ska använda sig av ett specifikt länkord om jag ska godkänna uppdraget. Görs detta korrekt kommer jag antagligen att hoppa upp på antingen första eller andraplats för ett otroligt intressant sökord som får ganska mycket trafik !

Jag har bestämt mig för att lägga mellan 500-1000 kr på annonsering hos Blogvertiser varje månad. Efter 2 månader hade jag tänkt att göra ett utvärdering över resultatet. Hoppas på det bästa :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar