ekonomibloggar.nu

torsdag, oktober 06, 2011

Varför Man Bör Spara Pengar Varje Månad

Att ha pengar sparade på banken om något oväntat skulle inträffa är väldigt viktigt för de flesta. Därför väljer många att spara några tusenlappar varje månad då dom får sin lön. Jag själv har aldrig riktigt varit någon storsparare. Tyckte mest att det var onödigt och dumt. Pengar är ju till för att användas, inte sant ?

Men... Jag har faktiskt börjat ändra åsikt när det gäller detta. Den största anledningen till detta var när jag fick reda på att min flickvän sparade mellan 3000-5000 kr varje månad från sin lön och satte in på ett sparkonto. Jag började då räkna på det och sparar man 3000 kr (som jag hade tänkt) i månaden i ett år så har man ett sparkapital på inte mindre än 36.000 kr när året är slut.

Dessa 36.000 kr kan man sedan använda till oförutsedda utgifter eller så kan man ju spara till ett hus. Jag har mest tänkt på det sistnämda så från och med nu sparar jag alltid 3000 kr från min lön varje månad.

Har du inte råd att spara 3000 kr eller mer i månaden så finns där andra lösningar. Jag har många vänner som alltid sparar en viss procent av sin lön istället för en fast summa. Detta brukar vanligtvis vara mellan 10-25% och det anser jag vara lagom. Minst 10% bör man spara iallafall.

Det kvittar på vilket sätt du väljer att spara pengar, bara du väljer något av sätten ! I framtiden kommer du att tänka tillbaks och säga något i stil med:

"Jag var riktigt smart som börja spara pengar tidigt"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar