ekonomibloggar.nu

måndag, oktober 17, 2011

Gamla Prylar Behöver Inte Vara Till En Nackdel

För något år sedan så köpte jag en radiostyrd bil. Detta var då en grym investering och det skulle bli så fruktansvärt roligt att köra ! Jag övertalade till och med en polare till att köpa en exakt likadan. Det enda som skiljde var färgen, jag hade röd och han blå.

I början var det givetvis riktigt roligt ! Vi byggde en ramp där vi körde och mycket annat skoj. Men efter ett par dagar började vi tröttna på våra radiostyrda bilar och sedan dess har dom använts väldigt sparsamt... Min har stått och samlat damm i garderoben i 3 års tid

Med facit i hand var det alltså ingen bra investering. Det var bara roligt i typ 1 vecka. 

Men bara för att jag har tröttnat på bilen och inte kör med den längre så innebär ju inte det att alla andra också har tröttnat på radiostyrda bilar. Precis den tanken slog mig för några dagar sedan då jag tog mig i kragen och la in bilen till försäljning på auktionssajten Tradera.

Jag körde utropspris 1 kr med inget reseravtionspris. Jag blir nöjd vad slutpriset än blir. Jag får pengar, bilen får en mer intresserad ägare och den slipper stå och samla damm i garderoben. Alla parter blir nöjda och glada :)

I skrivande stund ligger priset på 740 kr och det är bra. Målet var mellan 800-1000 kr och det ska nog kunna gå. I skrivande stund är det 1 dag och 18 timmar kvar av auktionen.

Om någon är sugen på att lägga ett bud och äga en radiostyrd bil så hittar ni länken här.

Det jag vill få fram med detta blogginlägg är att du kanske också har onödiga saker som du kan sälja av och samtidigt tjäna en hacka ? Istället för att ha en stor garderob full med prylar så kan du sälja allt och sedan åka på en riktigt härlig resa eller varför inte köpa den där digitalkameran som du så länge velat ha ?

Pengarna jag får in på den här auktionen ska jag sätta in på mitt resekonto till nästa års resa. Min flickvän och jag har planerat att åka antingen i vår eller höst och då kan det vara bra att vara redo :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar