ekonomibloggar.nu

måndag, oktober 24, 2011

Riktlinjer Om Hur Google Rankar Din Webbsida Har Läckt Ut

Det har florerat på webben i ett par dagar nu. Riktlinjer om hur sökmotorn rankar din webbplats påstås ha läckt ut till allmänheten.

Som alla internetmarknadsförare är medvetna om så kan det vara svårt att klura ut hur Google tänker när dom ska ranka en helt ny webbplats som har poppat upp på nätet. Därför kan detta dokument i form av en PDF fil hjälpa dig med detta. Dokumentet visar exakt hur Google gör för att ranka en ny sida och det visar även hur manuella granskningar går till.

Jag tar det hela med en nypa salt. Att ett sådant viktigt dokument skulle ha "läckt ut" från ett av världens största och ledande företag har jag svårt att se. Google vet nog om detta.

Men det har mindre betydelse nu. Det är väldigt intressant läsning !

2 kommentarer:

 1. Kul info :)
  Även om det skulle vara ett internt Google dokument så håller jag med dig att man bör ta det med en nypa salt. Kan inte tro att de samlat ALL info i ett och samma dokument, det är ju bara korkat.

  Jag har bara skummat genom det men det känns som det är väldigt bra info för oss som jagar bra placeringar av sökmotorerna.

  Hoppas nu bara att man inte blir lurad på nån detalj som man tycker är jättebra och använder fullt ut :)

  SvaraRadera
 2. Nej, det låter inte som att Google skulle göra något sådant. Företaget har antagligen inte blivit ett av världens största för att vara "dumma" ;)

  Jag har lusläst hela dokumentet idag och där finns en hel del matnyttig info.

  SvaraRadera