ekonomibloggar.nu

onsdag, november 02, 2011

Tjäna pengar som frilansare


En frilansare är en person som gör uppdrag åt andra privatpersoner eller företag men som saknar fast anställning. Han eller hon får efter slutfört uppdrag alltid betalt och summorna varierar beroende på vad uppdraget var och hur lång tid det tog. Det vanligaste uppdraget brukar vara att man ska skriva artiklar om ett specifikt ämne.

Om du tycker om att skriva och dessutom vill tjäna pengar på internet så bör du testa att vara frilansare. Detta är nog ett av de enklaste sätten för att tjäna lite extrapengar och det enda man behöver kunna är att skriva. I många andra fall behöver man ha ett litet startkapital men som frilansare behövs inte detta.

Jag har hittat 4 olika webbsidor som erbjuder dig möjligheten att registrera ett konto helt kostnadsfritt där företag/privatpersoner kan komma i kontakt med dig om dom behöver hjälp. Dessa 4 sidor är på svenska och inriktar sig också till personer som talar och skriver på svenska.

Frilans.se - Frilans.se slog upp sina portar 2005 och blev snabbt populär både bland frilansare och uppdragsgivare. Har du kompetens inom IT och mediaområdet kan du skatta dig lycklig. Här finns nämligen många företag anmälda inom just det området som gärna vill ha din hjälp. För uppdragsgivare kan man enkelt söka och hitta rätt kompetens i den stora databasen.

Okelii.com - Okelii fungerar lite annorlunda gentemot exempelvis Frilans.se. Som frilansare kan man bläddra bland de olika projekt som behöver göras och när du hittar något av intresse lägger du ett så kallat bud. Budet syns inte för någon annan än dig och projektägaren. Har du lagt ett bra bud som projektägaren är nöjd med så anlitar han eller hon dig för att utföra jobbet. Du får efter slutfört uppdrag pengar i plånboken :)
Tycker du om att översätta texter har du verkligen hamnat rätt. Det finns en hel del såna projekt inlagda.

Writers.se - På Writers.se kan man lägga upp sitt CV helt kostndsfritt givetvis så att uppdragsgivare kan se dom. Tänk på att alltid försöka skriva ett så tydligt och bra CV som möjligt. Detta kommer att öka dina chanser till att få uppdrag. Om någon vill ha din hjälp så kommer dom att ta kontakt med dig via din E-Post adress du uppgav vid registrering. Sen sköter ni resten själv :) Väldigt smidigt !

Elance.com - Jag sparade den bästa till sist! Här kan man hyra en virtuell medarbetare för att få jobbet gjort. Elance är totalt överlägsna när det gäller ämnen. Här kan man hitta ALLT ! Exempel på vad privatpersoner och företag söker efter ser ni här nedanför:

Klicka På Bilden För Att Förstora Den

Som du ser finns här en hel del att välja bland. Här finns alltså enorm potential för att tjäna pengar som frilansare !

Är du riktigt seriös med detta så bör du registrera ett konto på samtliga dessa sidor. Men jag själv rekommenderar starkt Elance då dom är världsledande på marknaden. Du kommer då få chansen att tjäna rätt hyfsade extrapengar bara genom att skriva.

Om du istället är intresserad av att agera uppdragsgivare så är dessa sidor perfekta för att outsourca allt ditt material som du inte har tid eller ork att skriva själv. Där finns garanterat hungriga skribenter som gärna vill skriva och tjäna pengar!

Vet du fler frilans sidor som är värda att nämnas ? Skriv då gärna en kommentar med URL så lägger jag in dom :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar