ekonomibloggar.nu

onsdag, november 30, 2011

Tjäna pengar på att skapa din egen applikation (app) till iPhone

Det har väl inte undgått många att appar är den nya modetrenden inom teknikvärlden. Varje dag utvecklas det nya appar till främst iPhone och Android och där finns ingen tvekan om att marknaden skulle bli "mättad" snart. Istället växer den så det knakar !

Detta är goda nyheter för den som vill skapa sin egen applikation för här går det att tjäna enorma summor pengar om man gör det på rätt sätt. Det enda som behövs är en liten idé som man sedan förverkligar till verklighet.

I skrivande stund är iPhone appar en aning vassare än Android appar enligt mitt tycke och iPhone har även den största marknaden. Därför kommer jag att skriva om hur man kan skapa en iPhone app. Det är här de stora pengarna finns helt enkelt. Inget ont om Android då jag själv äger en sådan mobiltelefon men när det gäller applikationer håller jag iPhone mycket högre på listan.

Man behöver inte vara expert på programmering eller utbildad ingengjör


Ordet applikation förknippas ofta med otroligt avancerad teknik och ingenting som en "vanlig svensson" skulle kunna hantera. Den här tanken var helt rätt förr i tiden. Då var det just programmerare och ingengjörer som framställde olika appar till främst företag. Men idag har det blivit betydligt lättare att skapa sin egen app då tekniken inte alls behöver vara lite avancerad.

Inom vilken nisch är bäst att skapa sin app ?


Jag har läst otroliga succéhistorier om personer som har skapat appar kring ämnet spel. Det som slog mig när jag läste var att dessa appar var otroligt enkla men ändå så pass briljanta att folk var villiga att köpa dom för ett par kronor. En man från Seattle hade skapat en app där man höll sin Iphone vågrätt som en ratt och sedan svängde man genom att tippa antingen till höger eller vänster när man spelade rallyspel. Så enkelt, men ändå så otroligt smart !

Den första veckan som appen kom ut på iPhonestore köpte ungefär 130.000 människor den. Vad var då priset ? 15 kr styck...

130.000 * 15 = 1.950.000 kr

Alltså, den första veckan tjänade han närmare 2 miljoner kr på sin app !

Det behöver absolut inte vara någon högtekonologisk app som du ser. Det kan även räcka med något simpelt. Hemligheten är att förstå vad folk är redo att betala pengar för.

Hur man bygger en iPhone app


Efter att ha googlat runt så hittade jag en artikel där Smashing Magazine förklarar i 11 steg om hur du kan skapa din allra första applikation. Jag rekommenderar starkt att läsa artikeln. Här finns all information man behöver veta.

Vill du istället läsa ett sammandrag av artikeln så går detta utmärkt. Daniel Westman har nämligen skrivit ihop en artikel om just detta på svenska. Den viktigaste informationen finns givetvis tillgänglig i sammandraget.

Jag är inte alls någon tekniknisse, hur gör jag då för att skapa min egen app ?


Ju mer intresset har ökat för appar så har det även poppat upp steg-för-steg guider om hur man skapar sin egen app utan att ha några som helst förkunskaper i ämnet. Du behöver alltså inte kunna hantera avancerad programmering.

How to Make iPhone Apps With No Programming Experience är precis en sådan steg-för-steg kurs. Här lär man sig snabbt att skapa sin egen applikation till iPhone och efter detta finns där dussintals tips om hur du säljer din app på bästa sätt. Se boken som en investering för framtiden :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar