ekonomibloggar.nu

söndag, november 13, 2011

Den 7 november 2011 gjorde Google en ny pagerank uppdatering

Pagerank uppdateras inte särskilt ofta varje år. Det brukar vanligtvis röra sig om 3-5 gånger. Därför är det alltid lika spännande när det sker ! Och den 7 november i år blev detta verklighet igen. Jag hade inte själv läst om att det skulle ske just den här datumen men när jag såg förändringar på mina sajter förstod jag... För vissa blir det fiasko och för vissa blir det enorm succè.
Sammanlagt så har PR uppdaterats 3 gånger i år om man räknar med den här. Första var 21 januari och den andra 4 juli.
Man kan väl ganska säkert säga att detta var sista för år 2011.

Hur gick det för mig och mina sajter då ?

Jag kan väl beskriva det som 100% succè !!! Varför ?

Banklan.n.nu - Gick från PR 0 till PR 2 ! Visserligen är inte detta ett så stort steg. Det blir svårare ju högre PR man får men med tanke på att sajten är den nyaste jag har så blev jag förvånad. Hade räknat med 0 eller 1.

Billigacyklar.n.nu - Även den här sajten gick från PR 0 till PR 2 ! Lite mer väntat. Äldre sajt som jag har byggt en hel del länkar till. Blev även godkänd hos Kvalitetskatalog.se

Betfairspeltips.blogspot.com - Tog steget från PR 2 till PR 3 ! - Här får jag många "gratis" inlänkar då folk verkar vilja länka till den här sajten. Lite annorlunda då inte många håller på med sports trading precis. Men PR 3 var grymt uppskattat :)

Betalda-undersökningar.blogspot.com - Hade PR 2 innan uppdateringen och har även efter PR 2 ! Liten missräkning då jag trodde steget till PR 3 skulle tas. Men detta bör ske när det är dags för nästa uppdatering.

Tjana-pengar-pa-internet-tips.com - Slutligen, den här bloggen du läser just nu ! Här var det riktigt mystiskt. Låt mig förklara.
När jag först startade den här bloggen bestämde jag mig för att ha URL:en tjana-pengar-pa-clickbank-och-adsense.blogspot.com för att jag mest skulle skriva om clickbank och adsense relaterade saker. Men det utvecklade sig mer till en tjäna pengar blogg där jag skrev om allt möjligt och inte bara dessa 2 saker. Därför tyckte jag att URL:en både var för lång, såg ful ut och innehållet var dessutom en massa annat än min URL beskrev.

Därför köpte jag mig en egen domän som endast kostar 10$ om året här på blogger. Det är den nuvarande URL adressen jag använder. Ser bättre ut plus att det också passar bättre med mina blogginlägg. Innan bytet hade jag PR 2 men efter bytet fick jag PR 0...........

Kunde inte förstå varför då jag har läst att andra bloggare har gjort samma sak och deras pagerank har varit densamma efter bytet. Men efter den senaste uppdatering blev jag alltså nu tilldelad en PR 3 och detta bevisar att man kan göra ett URL byte som jag gjorde. Alla länkarna som länkar tillbaka till min gamla adress räknas ! Det var just det som jag var rädd för. Trodde inte dessa länkar skulle gälla längre.
Jag har varit en flitig länkbyggare så det vore förödande om det vore som jag tänkte...

Men nu är allt frid och fröjd igen och den här PR uppdateringen blev en enorm succè för mig som ni säkert redan har räknat ut !

Hur gick det för dig ? Droppa någon/några av dina sajter i pagerank eller du fick högre ? Skriv gärna en kommentar och berätta hur det gick.

3 kommentarer:

 1. Fick 3 från 0 på min. Jag som fattar noll :D

  SvaraRadera
 2. Grattis till alla PG rankingar!

  Själv hoppade upp till PG 2 på den nya bloggen!?
  Barnsligt nöjd :) Bloggen var ju bara tre veckor!!

  SvaraRadera
 3. Anonym: Det var inget dåligt hopp ! Det vanligaste är ju 0-1 eller 0-2 men 3 var imponerande ! Då måste du ha varit flitig med att bygga länkar ?

  Håkan: Jag tackar för det. Fast att pagrank inte har så hög status nuförtiden så blir man alltid nöjd och glad när den höjs :)

  3 veckor !? Det var grymnt bra ! Gratulerar till det :)

  SvaraRadera