ekonomibloggar.nu

fredag, november 18, 2011

2 olika webbtjänster som erbjuder dig möjligheten att börja tjäna pengar på Twitter

De flesta som jobbar med internetmarknadsföring idag har oftast också ett konto registrerat på mikrobloggen Twitter. Det är ett perfekt sätt för att nå ut till miljoner människor på ett snabbt och enkelt sätt. Det många inte tänker på är att det är fullt möjligt att tjäna lite extrapengar när man använder sig av Twitter.

Hur går det till ?

Där finns något som kallas pay-per-tweet. Det är exakt samma princip som med pay-per-click där man får betalt för varje klick men med den lilla skillnaden att du istället får betalt varje gång du twittrar om en annonsörs produkt eller tjänst. Du blir helt enkelt tilldelad en unik länk som du ska bädda in snyggt i ett twittermeddelande så dina "followers" blir intresserade.
Annonsörer har sedan ett smart spårningssystem som är aktivt 24 timmar om dygnet. Detta för att dom inte ska missa dina tweets och för att du ska kunna få pengar utbetalda till ditt konto. Pengarna får du alltid inom 24 timmar.

Var kan man hitta en sån här tjänst ?

Efter lite sökningar så har jag hittat 2 bra sajter som erbjuder dig möjligheten att börja tjäna pengar på twitter.

SponsoredTweets - Efter att ha läst runt på amerikanska bloggar och forum så kan jag konstatera att SponsoredTweets är det största annonsnätverket där finns för pay-per-tweets just nu.
Här får du alltså betalt per tweet du postar som innehåller annonsörens länkar.
För att bli godkänd krävs 2 saker.

1. Ditt twitter konto MÅSTE ha varit aktivt i 6 månader. Regeln kan verka lite onödig men detta beror på att annonsörer vill se att man är en "seriös" twittrare. Har man ett konto som är över 6 månader gammalt men med endast ett fåtal tweets postade så blir man inte heller godkänd.

2. Du måste MINST ha 200 followers. - Ett twitter konto med exempelvis 22 följare låter inte så intressant för en annonsör. Du når då ut till för lite människor när du skriver något nytt.

Uppfyller inte ditt konto dessa två regler är det inte lönt att försöka registrera sig. Du kommer inte att bli godkänd.

RevTwt - Detta nätverk är lite annorlunda i jämförelse med SponsoredTweets. Här har man nämligen möjligheten att välja om man vill få betalt per tweet eller per klick. Den minste möjliga summan du kan erhålla per tweet är $0,10 men summan beror helt och hållet på hur många followers du har samlat ihop.

Såhär ser utbetalningsstegen ut.

Followers

1000 = $0,30 per tweet.

2000 = $0,60 per tweet.

5000 = $1,50 per tweet.

10.000 = $3 per tweet.

50.000 = $15 per tweet.

osv.......


Som du säkert förstår kan man tjäna otroligt mycket pengar om man har ett twitter konto med många följare. Jag läste om en privatperson i USA som har 210.000 followers och han använde sig av twitter tjänsten som RevTwt erbjuder. En månad fick han $3800 i lön !!!

De flesta privatpersoner har ju dessvärre inte 210.000 followers men med 1000-2000 followers kan man tjäna lite extrapengar ganska enkelt.

När får jag betalt ?

SponsoredTweets har en utbetalningsgräns på $50. Du måste alltså komma upp i den summan innan du blir berättigad till utbetalning.

RevTwt har en lite lägre gräns som motsvarar $20. Alla pengar betalas ut med PayPal.

Hur gör man för att få fler personer att följa en på twitter ?

Grundregeln är att skriva saker som intresserar folk, få igång en diskussion och även vara aktiv i andras twitter konversationer. Börja följa twitteranvändare som också är aktiva i din nisch. Då kanske dom börjar följa dig och kanske även rekommendera dig till andra ! Då får man garanterat många följare.

Vill du fuska lite kan du kolla in Twittenator. Här får man all hjälp man kan få för att öka sin följarskara. Just nu kan man få testa produkten för endast $5.

Där finns även en hel del andra tjänster där man kan tjäna pengar på twitter. Exempel är Twittad, Adfly och Adly

Personligen gillar jag SponsoredTweets och RevTwt så dom rekommenderar jag. Har även testat Adfly med gott resultat men nackdelen där är att man får väldigt lite betalt per klick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar