ekonomibloggar.nu

tisdag, november 29, 2011

Identiskt inskickade artiklar hos flera artikelkataloger

Imorse såg jag att en en ny medlem hade registrerat ett konto på Artikelparadis.se och det är ju alltid kul. Det blev inte precis mindre roligt när jag såg att personen hade skickat in 3 fräscha artiklar till granskning. Kanon !

Nytt unikt innehåll tänkte jag :) Eller inte... Jag satt precis och kika lite på diverse artikelkataloger och gissa hur glad jag blev när jag såg detta ?

http://artikelbladet.se/viktiga-laptoptillbehor/

http://www.webbredaktorer.se/2011/11/iphonetillbehor-for-alla-tillfallen/

http://www.webbredaktorer.se/2011/11/skaljackor-for-utomhusaktivitet/

Exakt samma rubrik och exakt samma text som dessa 3 artiklar innehåller skickades in till min artikelkatalog imorse.
Alla som driver en artikelkatalog vill ju gärna inte se duplicerat innehåll på någon annan sajt. Detta gynnar ingen.

Men istället för att radera användarkontot omedelbart (som jag vanligtvis kommer att göra när jag upptäcker nåt sånt här) så skickade jag ett mail och bad om en förklaring. Svaret var lite komiskt.

Oj, det var ej meningen!

Trodde jag tog en annan artikel!


WHAT !!!??? "Råkade" han bara skicka in identiska artiklar till flera artikelkataloger ? Jag har även sett att dessa artiklar ligger inne för granskning på KWM också.

Jag som trodde det skulle vara en dans på rosor att driva en artikelkatalog men redan nu har man sett baksidan på vad som komma skall. Detta var mitt första fall av duplicerat innehåll, men tyvärr lär det nog inte vara det sista jag ser...

Tråkigt men sant !

5 kommentarer:

 1. Känns som att det är mer regel än undantag att de skickas in duplicerade artiklar. Har du något bra knep för hur man kan hålla kolla så att allt material är original?

  SvaraRadera
 2. Jo, tyvärr är det så i många fall. Det är otroligt trist att bevittna år 2011...

  Jag fick tipset om att använda mig av Copyscape för att kolla om materialet var plagierat.

  En bra tjänst och dessutom är den gratis att använda sig av. Men jag försöker hitta ett program som kan göra det automatiskt åt mig. Vid många inskickade artiklar kan det ta en hel del tid.

  SvaraRadera
 3. Jo, man skulle ju gärna ha någon automatisk automatisk variant som sköter det hela. Borde ju finnas, men kostar säkert en del.

  SvaraRadera
 4. Vad spelar det för roll, egentligen? och varför "vara rädd för duplicerat innehåll"?

  Det man bör "vara rädd för" när det kommer till duplicerat innehåll, är på ens egna site.

  Kika in alla tidningar, som har "artiklar" och ofta EXAKT SAMMA artiklar, då de använder samma leverantörer av artiklar. Leverantören = TT

  Har du en artikelkatalog och vill få den att växa, med fler sidor (alltid bra med många indexerade sidor), så lär du och andra artikelkatalogsägare släppa på den "dummdristiga attityden".

  OBS! nu var det inte mina artiklar, utan detta är vad jag spontant tycker om det hela =)

  SvaraRadera
 5. Jo, absolut. Kan hålla med dig till viss del Patrik. Men om man tänker på det stora hela, så är det ju inte precis nyttigt att internet "skräpas" ner av 4-5 artiklar som är exakt identiska.

  Detta tillför ingenting till någon så som jag ser det.

  Jag tycker inte heller alls det är en dumdristig attityd som ägare av artikelkataloger har. Man kan få sin artikelkatalog att växa utan att publicera duplicerade artiklar hur lätt som helst.

  Unikt innehåll borde vara en självklarhet för alla idag tycker jag. Det tar inte alltför lång tid att skriva artiklar som är unika och den tiden borde alla ha.

  Jag tackar för dina åsikter, alltid spännande att starta en diskussion och se vad andra tycker :)

  SvaraRadera