ekonomibloggar.nu

lördag, november 26, 2011

Tjäna pengar genom att köpa och sälja domäner och/eller webbplatser

Att tjäna pengar genom att sälja domäner/webbplatser har blivit alltmer populärt på senare år och idag finns där människor som faktiskt försörjer sig på detta sätt. Som med allt annat så gäller det att betala så lite som möjligt för att sedan sälja så dyrt som möjligt. Men det är också den svåra biten att klura ut, vad är för dyrt ? Vad är för billigt ? Är någon överhuvudtaget beredd att betala pengar för mina domäner eller webbplatser ?
Frågorna är säkert många och jag hade tänkt att förhoppningsvis svara på några utav dom.

Domäner


När man ska köpa och sälja domäner kan man använda sig av 2 olika metoder så som jag ser det.

1. Fråga dig själv, vad kommer att bli populärt i framtiden ? Vi kan ta 3D som ett exempel. 3D filmer är nuförtiden inte helt ovanligt på biografer runt om i landet och även 3D TV och 3D boxar säljs numera i elektronikbutiker. Om man då, för några år sedan, hade kunnat se in i framtiden så hade man kunnat registrera ett domännamn som exempelvis 3D-TV.se.

Detta exempel blir lite roligare nu när jag ser att just detta domännamn är upptaget plus att det är till salu ! Hur mycket pengar tror du personen bakom webbsidan vill ha ? Min gissning är att det lär inte bli billigt om man önskar att köpa loss det. Vad tror du egentligen att personen har betalat för det från första start ? Här blir min vilda gissning, inte många kronor.

En sak är iallafall säker, han eller hon kommer att tjäna grymt bra med pengar vid en eventuell försäljning !

2. Köp domännamn på rea för att sedan sälja dom en aning dyrare. Här behöver man inte alls fundera på vad som kommer att bli populärt i framtiden. Här gäller det att vara redo när dom rear ut domännamn för låga priser. Efter detta lägger man ut dom till försäljning för att se om någon nappar. Kontaktar en eventuell köpare dig och vill köpa ett av dina domännamn för 250 kr så har du just tjänat 230 kr ! (Om du köpte det för 20 kr)

Ingen dålig lön anser jag. Sätt upp ett veckomål eller månadsmål för hur många försäljningar du önskar göra och håll dig sedan till planen. Endast 4 försäljningar per vecka kan ge dig en skön extrainkomst på nästan 1000 kr om du följer exemplet ovan.

Webbplatser


Vid försäljning av domäner säljer man helt "blanka" webbsidor. Där finns alltså inget innehåll på sajterna än och detta innebär också att man inte tjänar så mycket på varje försäljning. Men det går även lika bra att skapa färdiga webbplatser som man sedan istället säljer för dyra pengar. Nackdelen är att detta tar lite längre tid.

Ponera att du brinner för ett ämne, i detta fall datorer. Du väljer då att skapa en webbsida om just datorer och börjar även att lägga ut innehåll på din sajt samma dag. Efter 1-2 månader är din webbsida helt färdig och du har redan börjat få dit en hel del besökare som också dom är intresserade av datorer. Du har då fått målinriktad trafik som är extremt viktigt idag.

Nu har du skaffat dig ett perfekt läge för att sälja din webbplats !

Man kan givetvis också välja att inte sälja och fortsätta med att bygga på sajten med mer unikt innehåll. Men behöver du pengar snabbt kan en försäljning vara aktuell. Precis såhär går många tillväga för att tjäna pengar, dom skapar en webbplats i ungefär 1 månads tid för att sedan sälja för dyra pengar. En helt komplett webbplats värderas väldigt högt bland kunder. Du har ju redan stått för "det hårda jobbet" så att säga. Därför är det inte helt omöjligt att få femsiffriga och ibland även sexsiffriga belopp i lön för besväret...

Har du skapat en webbplats som är bra uppbyggd plus att du har lyckats få dit mycket trafik, jaa, då sitter du i guldsits kan jag lova !

Var kan man sälja sina domäner och webbplatser ?

Här i Sverige finns det 2 stora sajter du bör kika lite närmare på. Nämligen Snapback och Missdomain. Har du istället en domän eller webbplats som inriktar sig mer till de internationella kunderna föreslår jag att du istället använder dig av Flippa då denna sajt är störst i världen när det gäller att köpa och sälja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar