ekonomibloggar.nu

torsdag, september 22, 2011

Vad Är Annonsprogrammet Adbrite För Något ?

Jag registrerade mig för ett konto hos Adbrite för inte så längesen och meningen med detta var att lägga in annonser på en blogspot.com blogg som jag inte får ha adsense annonser på. Allt flöt på bra men för någon dag sedan fick jag ett mail från Adbrite.

Antagligen hade jag glömt att läsa deras policy. Man kan nämligen inte visa annonser om man inte äger webbsidan själv. Tycker att det är en väldigt märklig regel. Jag menar, alla andra pay-per-click annonsnätverk som jag har testat tillåter det !

Riktigt kasst av Adbrite.

Nåja, då är det ju bara att testa på en domän som jag äger då :) Svårare är det inte.

Vad Är Adbrite För Något ?

Adbrite fungerar precis som adsense. Man får betalt når en besökare klickar på en relevant annons på din sida. Där finns väldigt många företag som annonserar hos Adbrite och som publisher kommer du då att visa länkar just från dessa företag på din blogg/hemsida.

Skriver du om webbhotell så kommer det givetvis inte att visas annonser om trädgårdsskötsel. Det är alltid relevanta annonser som visas.

En annan bra sak är att man inte måste visa annonser från alla. Du kan välja att manuellt godkänna alla annonser innan dom visas på din webbsida. Detta tar givetvis lite längre tid då det måste ske manuellt men i längden vinner man på det. Man kan ha full kontroll !

Hur Mycket Tjänar Jag På Varje Klick ?

Det går inte att fastställa från början. Det har många faktorer inblandade. Vilken nisch skriver du om ? Hur många annonsörer finns där i just den nischen ? Hur mycket pengar är annonsörerna beredda att betala för 1 klick ?

Där finns ju vissa nischer som är störa än andra. Exempel på detta är fastigheter, låna pengar och webbhotell. Om du skriver om dessa 3 så kommer du garanterat att tjäna mycket pengar! Även mode är stort.

Hur Får Man Betalt aAv Adbrite ?

Du kan antingen välja PayPal eller checkbetalning. Som vanligt rekommenderar jag PayPal då du slipper de höga uttagsavgifterna plus att du slipper ödsla bensin till att köra till banken ;) Bara plus med PayPal !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar