ekonomibloggar.nu

fredag, september 23, 2011

Då Har Man Köpt Sig En Egen Domän

Jag har länge funderat på att ändra min blogg URL... Jag menar, http://tjana-pengar-pa-clickbank-och-adsense.blogspot.com/ känns ju inte så proffsigt och ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag tänkte på när jag valde webbadress. För det första är den för lång och krånglig för folk att komma ihåg och för det andra ser det bara korkat ut med en sån adress !

Jaja, men iallafall, för 2 dagar sedan gjorde jag slag i saken och köpte mig ett eget domännamn. När man har startat en blogger blogg så erbjuder Google (som äger blogger/blogspot) möjligheten att köpa ett domännamn genom dom.
Detta kostar endast 10 USD för ett år. Google har nämligen ett samarbete med Godaddy när det gäller köp av domännamn så därför kan dom erbjuda detta.

Jag tänkte, jaa, varför inte ? Så jag fixade ett helt nytt namn på bloggen !

I fortsättningen kommer du att bli redirectad till http://www.tjana-pengar-pa-internet-tips.com/ om du då surfar in på min gamla adress, http://tjana-pengar-pa-clickbank-och-adsense.blogspot.com/ först.

Ser väl lite mer seriöst ut, inte sant ? :)

Jag är fruktansvärt nöjd med bloggers tjänster så jag hade inte en tanke på att flytta över min blogg till Wordpress som 99,99% av alla gör nuförtiden. Visst, det hade säkert blivit lite smidigare att blogga på Wordpress och där finns alla sorters smarta plugins men jag är nöjd med Blogger så jag kör på det :)

Där fanns 2 stora fördelar med att köpa ett domännamn genom Google/Blogger.

1. Man får ett gratis Google Apps konto. Det enda man behöver göra är att konfiguera ett adminkonto sen är det bara att använda alla smarta tjänster som övervakning av tjänster och deras status, hantera användarkonton och E-Postlistor, skapa webbsidor och anpassa gränsnitt och tjänster efter ditt behov. Man kan även visa och redigera alla DNS-inställningar, uppdatera din WHOIS-information och förnya domänen innan den upphör att gälla.

Finns säkert mycket mer man kan göra men jag är inte 100% insatt i detta nu. Lär mig med tiden förhoppningvis.

2. Man betalar endast 10$/år. När man ska starta en ny webbsida så måste man första köpa sig ett domännamn och sedan använda något webbhotell som du kan hosta din domän hos, annars kommer webbsidan inte kunna fungera.

Men... Jag behöver bara göra det förstnämda ! Så jag slipper månadskostnaden för vad det kostar att hosta en domän. 10$ bör jag kunna tjäna in på ett år så vinst går jag med ändå ;) Jag tycker att detta är en stor fördel. Jag gillar inte alls att gå och betala pengar varje månad när jag kan få det gratis !

Nu kommer säkert någon besserwisser lägga in en kommentar om alla nackdelar med detta, hade inte förvånat mig ett dugg ;)

Men det räcker att jag är nöjd, det är ju trots allt jag som bloggar...

Men jag har en fråga som någon kanske har svaret på ?

Jag undrar, när man byter webbadress såsom jag har gjort nu. Försvinner alla inlänkar man har till sidan eller dom följer med till den nya sidan ? Måste jag börja om från scratch med att bygga länkar ?

Måste man det är de ju bara sjukt dumt...

6 kommentarer:

 1. Hej
  Jag tror inte att inlänkarna försvinner, om du inte har märkt det redan så är båda adresserna "live".

  Adressfältet visar vilken adress man gått till, .com eller .blogspot, och det verkar inte ändras, just nu har jag öppnat båda adresserna :)

  Men, nu när jag skulle skriva kommentar (i .blogspot) så blev det .com adressen i adressfältet.

  SvaraRadera
 2. Tjena :)

  Jo, jag märkte det nu när jag kom hem ! Det var dom inte imorse. Men där stod att inom 3 dagar skulle den nya domänen fungera för alla och nu verkar den göra det. Trevligt :)

  Hoppas inte att alla inlänkar försvinner. Hade varit för jäkligt att börja om från början igen. Försöker ju ranka bra för frasen "tjäna pengar på internet" och det vore tufft att göra om allt igen. Ligger för tillfället på sida 2 på Google.

  jag uppskattar att du tog dig tid att svara.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Nu kanske jag ska förstöra din dag, ursäkta. Det dök upp en tanke i går kväll (i feberdimman), hur räknar sökmotorerna egentligen?

  Utan att försöka förklara den invecklade tankegången så kolla in sökresultat på Google:
  din .blogspot ligger på sida 7 och .com ligger på sida 20 när man söker tjana-pengar ...

  Google verkar räknar det som två olika sidor, i så fall mindre kul MEN man vet ju inte om det ändras på några dagar!

  Tror du att det stämmer vad jag skrivit (att det räknas som två sidor) eller är jag ute och yrar?
  Jag är ju INTE nån SEO specialist.

  Nu måste själv fundera om jag ändå ska köpa en domän till flera bloggar, den ena ska jag ha domän på men den andra tänkte jag ta senare, hmm

  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Jag har gjort samma resa med URL-byte och jag märkte inte av ngn försämring.

  SvaraRadera
 5. Jo, jag har också sett det nu :/ Det var inga goda nyheter ifall det är så.

  Det verkar ju vara som du säger. Google räknar det som 2 helt olika sidor och tittar man på Site Explorer hos Yahoo så har jag 12 inlänkar till min "nya" blogg.

  Så tydligen är det väl så....

  SvaraRadera
 6. Jaså, det var ju lite goda nyheter från dig Per ;)
  Då borde det ju vara likadant för mig tycket man...

  Räknade inte Google dina sidor som 2 då Per ?

  Jag ska höra med någon på WN också, där huserar alla "experter" ju :)

  SvaraRadera